ASTROLOGIJA: POVOLJNI DANI ZA SKLAPANJE BRAKA U 2020. GODINI

Horoskop braka je najčešće posljedica kompatibilnosti osobnih horoskopa budućih supružnika i njegova uloga ne bi trebala biti pretjerana, jer povoljan datum braka se ne može zamijeniti ako supružnici nisu kompatibilni po natalnim horoskopima.  Horoskop braka pokazuje položaj planeta u vrijeme sklapanja braka, što najviše utječe samo na uvjete pod kojima se brak odvija. Čak i u najpovoljnijem datumu za “registraciju” braka, sama ceremonija braka i proslava mogu proći bez problema, ali u slučaju loše kompatibilnosti natalnih karti samih supružnika, njihov se brak može raspasti za šest mjeseci. 


Međutim, s tradicionalnog i astrološkog stajališta, kada se odabere povoljan datum za brak, vrijedno je slijediti neka opća prihvaćena pravila, tradicije, jer postoje određena razdoblja tijekom kojih ulazak u brak nije preporučljiv.

Kod odabira povoljnih datuma za ulazak u brak bilo bi vrijedno izuzeti dva razdoblja vezana uz religiju koja su neprikladna.

Od 26. veljače do 11. travnja nastupit će korizmeno razdoblje (Uskrs je 12. travnja).

Od 29. studenoga do 24. prosinca razdoblje je adventa. 


Također vrijeme pomrčina  i razdoblje između dvije pomrčine su nepovoljni za brak, pa je najbolje izbjegavati tri dana ranije i tri dana kasnije nakon pomrčine. To nije vrijeme za tako važan korak u našim životima. 

Pomrčine u 2020. godini:

Mjesečeva pomrčina u Raku, 10. siječnja 

Mjesečeva pomrčina u Strijelcu, 5. lipnja

Sunčeva pomrčina u Raku, 21. lipnja

Mjesečeva pomrčina u Jarcu, 7. srpnja

Mjesečeva pomrčina u Blizancu, 30. studenoga

Sunčeva pomrčina u Strijelcu, 12. prosinca.


Zatim imamo period kada je Merkur u retrogradnom hodu što se smatra nepovoljnim za sklapanje braka. Iako sam Merkur ne predstavlja prepreku za brak, takav položaj Merkura može poništiti sam ugovor ili se može dogoditi da na samom vjenčanju bude kašnjenja ili nesporazuma. S druge strane, kada je Merkur retrogradan, nije povoljno vrijeme za započinjanje novog, nije povoljno vrijeme za potpisivanje ugovora, važnih dokumenta. 

Retrogradni Merkur u 2020. godini:

17.2.2020. -10.3.2020.

18.6.2020. -12.7.2020.

14.10.2020.-3.11.2020.


Periodi koji nisu povoljni za brak su kad se planet ljubavi, Venera nalazi u nepovoljnim znakovima (Ovan, Djevica i Škorpion), a kad se nalazi u prijateljskim znakovima (Riba, Bik i Vaga) Venera u potpunosti može izraziti svoju pozitivnu prirodu. 

Venera će biti u nepovoljnim znakovima:

7.2.2020. do  5.3.2020. u znaku Ovna

2.10.2020. – 28.10.2020. u znaku Djevice

21.11.2020. – 15.12.2020. u znaku Škorpiona.

Također ove godine imamo i retrogradnu Veneru koja je nepovoljna za ozakonjenje braka i to u razdoblju od 13.5.2020. do 25.6.2020. u znaku Blizanca.


Mars će nam ove godine isto biti retrogradan od 10.9.2020. do 14.11.2020. Retrogradni Mars ne predstavlja prepreku za brak, ali ipak to je razdoblje ljutnje, iritacije prema sebi ili ljudima oko sebe, što bi moglo izazvati da slavlje ne prođe onako kako smo zamislili. U fazi retrogradnog Marsa naglasak je na neaktivnosti, osjećaju apatije kad ne želimo ništa raditi, sve se nekako usporava. Ulazak u brak tijekom tog perioda nije preporučljiv jer može doći do bijesa, svađa, agresije i potencijalnog razvoda.

Tranzit Mjeseca je jako važan za raspoloženje tijekom same ceremonije i proslave, pa bi bilo dobro da se Mjesec nalazi u znaku gdje je jak i sposoban izraziti svoje kvalitete (Bik i Rak). Kad je utjecaj Mjeseca povoljan, gosti koji sudjeluju u proslavi mogu uživati u međusobnoj komunikaciji, no preporuka je da se izbjegnu dani kad je Mjesec u Škorpionu i Jarcu jer on u tom položaju potiče napetost, stresnu komunikaciju, suzdržane emocije. Bilo bi dobro da je u vrijeme same proslave Mjesec u rastu i također da se Mjesec ne nalazi u praznom hodu.

Kad se sve ovo poveže i kad pogledamo cijelu 2020. godinu neće biti puno povoljnih datuma za ulazak u brak.

SIJEČANJ

Djelomično povoljan bit će ponedjeljak, 27. siječnja, dan pod okriljem Mjeseca, kada će Venera i Mjesec tranzitirati u Ribama, bit će faza rastućeg Mjeseca, harmoničan i pogodan. Venera će biti u kontaktu s Neptunom i oblikovat će skladan aspekt sa Saturnom.

Djelomično povoljan dan bit će srijeda, 29. siječnja, dan pod okriljem Merkura, ali povoljno vrijeme bit će tek od 13:00. Venera je u Ribama, Mjesec će biti u Ovnu.

Četvrtak, 30. siječnja, dan pod okriljem Jupitera, smatran planetom sreće, uspjeha i razvoja, kada se Venera nalazi u Ribama, Mjesec u Ovnu, Mjesec u rastu, povoljni Mjesečevi dani i djelomično povoljan sveukupni astrološki utjecaj ovog dana.

VELJAČA

Djelomično povoljna bit će nedjelja, 2. veljače, dan pod okriljem Sunca, ali će povoljno vrijeme započeti u 10:10. Venera će biti u znaku Riba, Mjesec će biti u  Biku, faza je rastućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka pozadina bit će skladna i povoljna.

Djelomično povoljan bit će ponedjeljak, 3. veljače, dan pod okriljem Mjeseca, kada će Venera tranzitirati u Ribama, Mjesec će biti u svom omiljenom Biku, faza rastućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka pozadina bit će prilično povoljna.

Djelomično povoljan bit će utorak, 4. veljače, dan pod okriljem Marsa, Venera u tranzitu u Ribama, Mjesec u Blizancima, faza rastućeg Mjeseca, povoljna sveukupna astrološka pozadina.

Srijeda, 6. veljače, dan pod okriljem Merkura, Venera u tranzitu u Ribama, Mjesec u svom favoriziranom Raku, faza rastućeg Mjeseca i prilično povoljna cjelokupna astrološka pozadina.

Ožujak  

Nema dana povoljnih za brak, uz to bit će korizmeno razdoblje, do 10. ožujka. Merkur će se nalaziti u retro fazi, tako da će vrijeme biti nepovoljno za bilo koje važne odluke i sklapanje braka.

Travanj

Djelomično povoljan bit će 17. travnja, petak, dan pod okriljem Venere, ali će povoljno vrijeme biti tek do 16:30. Na ovaj će dan Venera tranzitirati u Blizancima, Mjesec će biti u Vodenjaku, to će biti faza već padajućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija bit će djelomično povoljna.

Djelomično povoljna bit će subota, 18. travnja, dan pod okriljem Saturna, kada će Venera tranzitirati u Blizancima, Mjesecu u Ribama, to će biti faza već padajućeg Mjeseca, a cjelokupna situacija bit će djelomično povoljna.

Djelomično povoljna bit će nedjelja, 19. travnja, dan pod okriljem Sunca, kada će Venera tranzitirati u Blizancima, Mjesec će biti u Ribama, to će biti faza već padajućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija bit će povoljna.

Djelomično povoljan bit će utorak, 21. travnja, dan pod okriljem Marsa, ovog dana Venera će prolaziti znakom Blizanaca, Mjesec će biti u Ovnu, to će biti faza već padajućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija bit će povoljna.

Djelomično povoljan bit će ponedjeljak, 27. travnja, dan pod okriljem Mjeseca, ovaj dan će Venera i Mjesec biti u znaku Blizanca, bit će to faza rastućeg Mjeseca, povoljan Mjesečev dan, a cjelokupna astrološka situacija bit će samo djelomično povoljna.

Svibanj 

Subota 2. svibnja, bit će dan pod okriljem Saturna, Venera će biti u Blizancima, Mjesec će tranzitirati u Djevici, bit će faza rastućeg Mjeseca, povoljan Mjesečev dan, cjelokupna astrološka situacija bit će djelomično povoljna.

Bit će to dobra nedjelja, 3. svibnja, dan pod okriljem Sunca, Venera u tranzitu u Blizancima, Mjesec u Djevici, ovo će biti faza rastućeg Mjeseca, povoljan Mjesečev dan, cjelokupna astrološka situacija bit će prilično povoljna.

Djelomično povoljan bit će ponedjeljak, 4. svibnja, dan pod okriljem Mjeseca, ali će povoljno vrijeme započeti tek u 11:10 sati., kad će Venera biti u Blizancima, Mjesec će biti u Vagi, faza rastućeg Mjeseca, cjelokupna astrološka situacija bit će prilično povoljna.

Djelomično povoljan bit će 5. svibnja, utorak, dan pod okriljem Marsa, Venera u tranzitu u Blizancima, Mjesec u Vagi, faza rastućeg Mjeseca, do 19:10., a cjelokupnaastrološka situacija bit će pogodna.

Petak, 8. svibnja, dan pod okriljem Venere, Venera u tranzitu u Blizancima, Mjesec u Strijelcu, cjelokupna astrološka situacija bit će prilično povoljna.

Djelomično povoljno bit će u subotu, 9. svibnja, Saturnov dan, Venera će biti u Blizancima, Mjesec će biti u Strijelcu, ali Mjesec će imati napete aspekte s Venerom i Neptunom, čineći cjelokupnu astrološku situaciju nešto manje povoljnom.

Lipanj 

Nema povoljnih dana za sklapanje braka jer će to biti razdoblje pomrčine do 25. lipnja. Venera će se nalaziti u retro fazi, a od 18. lipnja i Merkur će biti retrogradan, tako da će vrijeme biti nepovoljno za početak bilo kakvih važnih poslova.

Srpanj 

Petak 24. srpnja, dan pod okriljem Venere, Venera će tranzitirati u Blizancima, Mjesec će biti u Djevici, to će biti faza rastućeg Mjeseca, cjelokupna astrološka situacija bit će prilično povoljna.

Zadovoljstva će biti u subotu, 25. srpnja, Saturn, Sunce će biti u tranzitu Blizancima, Mjesec će biti u Vagi, ovo će biti faza uzlaznog Mjeseca, cjelokupna astrološka situacija bit će prilično povoljna.

Nedjelja, 26. srpnja, Sunčev dan, Venera u tranzitu u Blizancima, Mjesec u Vagi, Mjesečeva rastuća faza, sveukupna astrološka situacija bit će povoljna.

Djelomično povoljan bit će četvrtak, 30. srpnja, dan pod okriljem Jupitera, Venera će tranzitirati u Blizancima, Mjesec će biti u Strijelcu, ovo će biti faza rastućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija bit će djelomično povoljna.

Kolovoz 

Srijeda, 5. kolovoza, dan pod okriljem Merkura, kada će Venera biti u Blizancima, Mjesec u Ribama, a cjelokupna astrološka situacija dana bit će djelomično povoljna.

Četvrtak, 6. kolovoza, dan pod okriljem Jupitera, kada će Venera biti u Blizancima, Mjesec u Ribama, a cjelokupna astrološka situacija bit će djelomično povoljna.

Djelomično povoljan bit će ponedjeljak, 10. kolovoza, dan pod okriljem Mjeseca, kada će Venera biti u Raku, Mjesec će biti u Biku, iako će cjelokupna astrološka situacija biti nešto manje povoljna.

Utorak, 11. kolovoza, dan pod okriljem Marsa, kada će Venera biti u Raku, Mjesec će biti u svom omiljenom Biku, iako će cjelokupna astrološka situacija biti nešto manje povoljna.

Djelomično povoljan bit će četvrtak, 13. kolovoza, dan pod okriljem Jupitera, kada će Venera biti u Raku, Mjesec će biti u Blizancima, a cjelokupna astrološka situacija bit će djelomično povoljna.

Djelomično povoljna bit će subota, 15. kolovoza, dan pod okriljem Saturna, kada će Venera biti u Raku, a Mjesec će biti u svom favoriziranom Raku, s nešto manje povoljnom fazom padajućeg Mjeseca  i povoljnom ukupnom astrološkom situacijom.

Djelomično povoljna bit će nedjelja, 16. kolovoza, dan pod zaštitom Sunca, kada će Venera biti u Raku, a Mjesec će biti u svom favoriziranom Raku, s nešto manje povoljnom fazom padajućeg Mjeseca i ukupnom astrološkom situacijom.

Četvrtak, 20. kolovoza, dan pod okriljem Jupitera, kada će Venera biti u Raku, Mjesec u Djevici, faza rastućeg Mjeseca, djelomično povoljan Mjesečev dan i ukupna astrološka situacija.

Subota, 22. kolovoza, bit će dan Saturna, kada će Venera biti u Raku, Mjesec će biti u Vagi, uslijedit će faza rastućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija dana bit će povoljna.

Nedjelja, 30. kolovoza, dan pod okriljem Sunca, kada će Venera biti u Raku, Mjesec u Vodenjaku, faza rastućeg Mjeseca.

Djelomično povoljan bit će ponedjeljak, 31. kolovoza, dan pod okriljem Mjeseca, kada će Venera biti u Raku, Mjesec će biti u Vodenjaku, faza rastućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija će biti povoljna.

Rujan  

Ponedjeljak, 7. rujna, bit će Mjesečev dan, kada će Venera biti u Lavu, a Mjesec će biti u Biku, a cjelokupna astrološka situacija bit će djelomično povoljna.

Djelomično povoljna bit će srijeda, 9. rujna, dan pod okriljem Merkura, Venera će tranzitirati u znaku Lava, Mjesec će biti u Blizancima, a cjelokupna astrološka situacija će biti povoljna.

Djelomično povoljan bit će utorak, 22. rujna, dan pod okriljem retrogradnog Marsa, kada će Venera biti u Lavu, Mjesec će biti u Strijelcu, faza rastućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija će biti skladna i povoljna.

Djelomično povoljna bit će srijeda, 23. rujna, dan pod zaštitom Merkura, ali povoljno vrijeme trajat će tek do 20:30, Venera u znaku Lava, Mjesec će biti u Strijelcu, fazi uzlaznog Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija će biti skladna i povoljna.

Djelomično povoljno bit će nedjelja, 27. rujna, dan pod okriljem Sunca, kada će Venera biti u Lavu, Mjesec će proći u Vodenjaka, faza rastućeg Mjeseca.

Djelomično povoljan bit će 29. rujna, utorak, dan pod okriljem retrogradnog Marsa, kada će Venera biti u Lavu, Mjesec u Ribama, faza rastućeg Mjeseca i sveukupna astrološka situacija povoljna.

Djelomično povoljna bit će srijeda, 30. rujna, dan pod okriljem Merkura, ali će povoljno vrijeme trajati samo do 21:20 sati, Venera će biti u znaku Lava, Mjesec će biti u Ribama, to će biti faza uzlaznog Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija bit će skladna i povoljna.

Listopad

Djelomično povoljan bit će četvrtak, 1. listopada, dan pod okriljem Jupitera, ali će povoljno vrijeme trajati samo do 18.20 sati, Venera će biti u znaku Lava, Mjesec će biti u znaku Ovna, uslijedit će faza rastućeg Mjeseca, a cjelokupna astrološka situacija bit će djelomično povoljna.

Studeni  

Djelomično povoljan bit će četvrtak, 5. studenoga, dan pod okriljem Jupitera, kada će Venera biti u svom favoriziranom znaku Vage, Mjesec će proći u favoriziranog Raka, a cjelokupna astrološka situacija bit će djelomično povoljna.

Djelomično povoljan bit će petak, 6. studenoga, dan pod okriljem Venere, kada će Venera biti u svom favoriziranom znaku Vage, Mjesec u favoriziranom Raku, a cjelokupna astrološka situacija bit će samo djelomično povoljna.

Prosinac 

Nema povoljnih dana za sklapanje braka jer će to biti razdoblje adventa i pomrčina što može negativno utjecati na sam brak.

...

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com