Najbolji tekući korejski ginseng dobiva se kuhanjem na pari

„Prvi sam put ovaj ginseng pronašao kada sam posjetio Južnu Koreju. Turistički vodič, koji ga i sam uzima, rekao je da je najbolje kvalitete, 100 % ekstrakt. Malo je gorkog okusa, ali se navikneš“, navodi jedan korisnik.

„Moji korejski prijatelji kažu mi da je ovo najkvalitetniji crveni ginseng koji je dostupan“, komentar je uz kupnju u web trgovini.

Ekstrakt korejskog crvenog ginsenga brenda Cheong Kwan Jang, koji je broj 1 u svijetu po navodima Euromonitora Internationala, jedne od vodećih agencija za istraživanje tržišta, sadrži samo jedan sastojak – korejski crveni ginseng.

Ekstrakt se priprema na niskim temperaturama isključivo od svježega korijena korejskoga ginsenga koji se bere šest godina nakon sadnje, i ne sadrži dodatke, niti bojila. U potpunosti je prirodan.

Radi se o tekućem obliku ginsenga, vrlo koncentriranom, koji ima miris i okus karakterističan za crveni ginseng.  Čisti, stopostotni ekstrakt dobiva se isključivo tradicionalnom  ekstrakcijom vodom, kako bi se osigurao najveći mogući sadržaj aktivnih tvari, između ostalog ginsenozida Rg1, Rb1 i Rg3, te postigla maksimalna učinkovitost.

Ovo je najkoncentriraniji i najčišći oblik korejskog crvenog ginsenga (Panax ginseng) vrhunske kvalitete, što je rezultat 125 godina posvećenosti brenda Cheong Kwan Jang zdravoj prehrani, vitalnosti, ekologiji, a danas i skladnijem i sretnijem životu u moderno doba.

Biljka Panax ginseng C. A. Meyer uzgaja se u skladu s načelima dobre poljoprivredne prakse, a obrađuje i pakira u tvornici koja slijedi načela dobre proizvodne prakse. Ekstrakt je proizveden u skladu s načelima sustava HACCP. Proizvod je veganski, a ima i kosher i halal certifikate.

Cheong Kwan Jang od 1899. godine usavršava proizvodnju ekstrakta crvenog ginsenga, koji se prodaje u više od 40 zemalja svijeta. Iskustvo i istraživanja pokazali su da je najbolje vrijeme za berbu korijena crvenog ginsenga nakon šest godina jer tada sadrži maksimalnu količinu ginsenozida. Nakon berbe slijedi prerada ginsenga procesom kuhanja na pari i sušenje kako bi se dodatno povećale dobrobiti biljke.

U tradicionalnoj kineskoj medicini ginseng se koristi već stoljećima. Ovisno o tome kad se bere, korijen biljke dijeli se na svježi, bijeli i crveni ginseng. Svježi korijen se bere u prve četiri godine uzgoja, bijeli od četvrte do šeste godine, dok se crveni bere tek nakon šest ili više godina. Bez prethodnog guljenja kuha se na 100 °C, zbog čega i ima crvenkasto-smeđu boju. Tek nakon toga ginseng se suši.

Azijski ginseng (Panax ginseng) od američkog se ginsenga razlikuje po količini aktivnih sastojaka, kao i po djelovanju na organizam. Znanstvena istraživanja, kako navodi Healthline, ukazuju na to da američki ginseng više djeluje opuštajuće, dok azijski, odnosno korejski ginseng ima više stimulativni učinak.

S vaučerom uštedite 100 eura na smještaju u hotelu ili kampu

Ono što je znanstvenicima zanimljivo je mogućnost da ginseng ima antioksidativna i protuupalna svojstva.

Neka istraživanja pokazala su, naime, da ekstrakt ginsenga bogat ginsenozidima može spriječiti upalni proces.

Ginseng se često dijeli na crveni i bijeli, ali je važno znati da se radi o istoj biljci obrađenoj na različite načine. Bijeli ginseng se dobiva guljenjem te sušenjem svježe biljke, koja je rasla četiri do šest godina. Zbog toga što se suši na zraku i sunčevoj svjetlosti može imati manje terapijskih sastojaka.

Crveni ginseng se daleko češće upotrebljava u biljnoj medicini, a sve su češća istraživanja farmakološkog djelovanja tzv. ginsenosida, koji su osnovni sastojci biljke.

Facebook: Facebook.com/Crveni-korejski-ginseng