VINO I JAJA Vogue je 1977. stvarno objavio ovu ludo zabavnu dijetu

Smršaviti više od dva kilograma uz jaja, odreske i vino? Zvuči primamljivo ako volite vino, ali nećete uživati koliko ste priželjkivali.

Neobična dijeta koja i danas izaziva veliku pažnju objavljena je u knjizi autorice Helen Gurley Brown “Sex and the Single Girl: The Unmarried Woman’s Guide to Men”, “Seks i slobodna djevojka”, vodič iz 1962. koji je bio namijenjen neudanim ženama s ciljem da ih potakne da budu financijski neovisne i da iskuse seksualno zadovoljstvo i prije i bez braka. Potom ju je 1977. godine objavio Vogue, što i dandanas privlači pažnju.


“Dijetalni meni” za tri dana, koji je objavio Vogue je sljedeći:

Doručak:

1 tvrdo kuhano jaje

1 čaša bijelog vina, po mogućnosti chablisa

crna kava.

Ručak:

2 jaja, najbolje tvrdo kuhana, a može i poširana

2 čaše bijelog vina

crna kava.

Večera:

150 grama odreska začinjenog crnim paprom i limunom,

bijelo vino (dozvoljeno do litre dnevno)

crna kava.


Ukratko, originalna dijeta ondašnje urednice Cosmopolitana, ne nameće chablis, niti crnu kavu, te traje samo dva dana: ujutro otvorite bocu bijelog, suhog. Pojedete jedno jaje pripremljeno kakogod, ali bez maslaca i popijete čašu vina. Za ručak uduplate, a za večeru uz odrezak slistite bocu vina do kraja.

Autorica je navela da je ova vikend dijeta ključ do sreće i samopouzdanja i da ona koja ima pokoji kilogram viška mora nešto učiniti kako bi bila prekrasno slobodna.

Nutricionisti su ju okarakterizirali kao nutricionistički neizbalansiranu, neodrživu na dulje vrijeme, a količinu alkohola prevelikom i opasnom po jetru.

Novinarka Vicea koja ju je isprobala, potvrdila je da je izgubila nešto više od kilogram, da je bila siva od muke, ali uistinu mršavija, prekinula je dijetu ranije jer joj je bilo mučno i imala je glavobolje.

Novinarka Betches.com iako je skinula obećane kilograme slaže se da nije bilo vrijedno truda, uz napomenu da postoje manje suludi načini za mršavljenje.