Osam godina izdavačke etikete PDV

Osam je godina izdavačkih aktivnosti iza etikete PDV, te pet godina rada dućana ploča i popratne opreme u Međimurskoj 21.

Nezavisna etiketa PDV krenula je s radom na simboličan datum 1. studenoga 2013. na  Dan mrtvih čime su izrazili svojevrstan stav, između ostalog taj je da se u trenucima umiranja diskografije s tim mogu baviti samo zaljubljenici bez kompromisa. Pogotovo kada je riječ o nezavisnoj sferi izdavaštva.

Posljednjih godinu dana izdavačke su ih aktivnosti vodile u raznim smjerovima. Sveukupno su objavili jedanaest izdanja. Našlo se tako mjesta za synth-wave/sax jazz zvukove projekta l’after life by coco mosquito Gordana Muratovića, elektroničke egzibicije Plazmaticka, novi album kultnog UK ska/dub/punk benda Inner Terrestrials koji je suizdan s nekoliko nezavisnih europskih etiketa.

Objavili su dobrotvornu kompilaciju aktera elektroničke scene naziva ‘Healing Sounds’, drugi album šibenskih alternativnih rockera Magul, drugi uradak mediteranskog/world music ansambla Vladimir & Kalafat, split izdanje dvaju prijateljskih HC/punk sastava Bijes zdravog razuma i Nula, te treći album dub/hip-hop dua Kali Fat Dub i nastupni autorski singl kao najavu prvog albuma zagrebačkog reggae/dancehall benda One Dread.

Većina naslova izdana je u fizičkom obliku (LP/CD) dok su neka objavili ili (re)izdali isključivo u digitalnom obliku te ih je još nekolicina u pripremi za 2022.
ONE DREAD – Remembering / Digital
KALI FAT DUB – Životinjska karma – LP / CD / Digital
BIJES ZDRAVOG RAZUMA / NULA – Split / Digital
VLADIMIR & KALAFAT – El Shatt / Digital
RADIKAL DUB KOLEKTIV – Rajčice Dub / Tomato Jungle – 7” / Digital
RADIKAL DUB KOLEKTIV – Radikal Dub Kolektiv / Digital
MAGUL – Magul 2 / Digital
V/A – Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project – pt. 1 – LP / Digital
INNER TERRESTRIALS – Heart of the Free – LP / CD
Petar Dundov & Ilija Rudman – Morning Glory / singl
Zarkoff – Short Existence / singl
Jan Kincl – LA Rework feat. Regis Kattie & Danijel Kevic / singl
PLAZMATICK – Maziš mi se / Cuddly, Cuddly – Deluxe Edition – DLP / LP
coco mosquito – l’after life – LP / CD / Digital

Od nedavno su postali i ekskluzivni distributeri Everland Music i Kontakt Audio etiketa specijaliziranih za reizdavanje kultnih underground naslova 70-ih i 80-ih godina u širokoj paleti žanrova. Imaju i tjedne preporuke TOP 5 vinilnih izdanja za video magazin klupske i pop kulture Sporky Disco.

Sudjelovali su u dobrotvornoj kampanji ”Zajednica u centru – da imam gdje… živjeti”, kojoj je cilj bio skupiti sredstva za osnivanje i opremanje dva društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku, podržali dobrotvorno događanje za Petrinju održano u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), predstavili prvi dio vinilnog izdanja benefit kompilacije aktera elektroničke scene ‘Healing Sounds’ na ovogodišnjem izdanju Dimensions festivala. Slurp! festival proslavio je 10 godina uz dobrotvorni karakter i izvođače albuma ‘Healing Sounds’.

Uveli su i Padni PDV – izolacijsku akciju popusta izvođača s njihove etikete odnosno odabranih izdanja u vidu LP ili CD paketa iz sfere dub/reggae, punk/HC, electronic, jazz i rock izričaja.

Svim posjetiteljima dućana ploča PDV omogućuje jedinstveni abecedni popust kroz čitav studeni.