Nova serija “Škripa metala” na HBO Maxu

Nova serija „Škripa metala” (Twisted Metal)  dostupna je na HBO Max streaming platformi, gdje su ponudu stigle sve epizode prve sezone. Premijera na HBO kanalu bit će 25. rujna u 21:00.

„Škripa metala“ napeta je akcijska komedija temeljena na PlayStation igri, prema originalnoj priči R. Reesea i P. Wernicka, tvoraca „Deadpoola“ i „Dobrodošli u zemlju zombija“. Govori o autsajderu kojem je ponuđena prilika za bolji život, ali samo ako uspješno dostavi tajanstveni paket na drugi kraj postapokaliptične pustoši.

Redatelj je Kitao Sakurai, a u seriji glume Anthony Mackie, Stephanie Beatriz, Joe Seanoa, Thomas Haden Church, Neve Campbell i Tahj Vaughans.

„Godina je bila 2001. Weezer je poželio dobrodošlicu fanovima na Otok sunca. Kino hit je bio „Shrek“. Pizza Hut je dostavio pizzu sa salamom na Međunarodnu svemirsku stanicu. A ja sam bio šesnaestogodišnji štreber koji je upravo kupio „Škripu metala: Crno“ (Twisted Metal: Black). Onog trenutka kada sam ubacio taj disk u svoj PlayStation 2, bio sam prebačen u kaotični derbi rušenja zbog kojeg sam bio u transu od sreće. Taj neizostavan osjećaj radosti je ono što sam želio oživjeti u našoj seriji“, izjavio je pisac i kreativni producent Michael Jonathan Smith.

„Da, „Škripa metala“ ima automobile, ima oružje i ima bitke. Ali ono što također ima su ljudi. Znam da ćete se zaljubiti u ove likove i ono što ih pokreće. Navijat ćete za našeg karizmatičnog heroja Johna Doea, kojeg glumi Anthony Mackie, dok se vozi po Podijeljenim Američkim Državama u potrazi za mjestom kojem pripada. Smijat ćete se dok zagonetna žena po imenu Quiet, koju glumi Stephanie Beatriz, spletom okolnosti  promijeni njihove živote na bolje. Navijat ćete za naše heroje dok savladaju psihotičnog policajca s autoceste, agenta Stonea, kojeg glumi Thomas Haden Church, koji vidi svijet u crno-plavom. I otkrit ćete iznenađujuću duševnost našeg poremećenog, ubojitog klauna Sweeta.“ – rekao Michael Jonathan Smith.