Znakovi koji su najviše pod utjecajem nakupljene Plutonove energije

Nakon više od pet mjeseci retrogradnosti, Pluton će krenuti direktno. Imali ste priliku istražiti sebe, eliminirati svoje ponavljajuće obrasce, potrebu za kontrolom ili manipulacijom, ili dokučiti zašto dopuštate drugima da vam to rade, zašto se odričete svoje osobne moći, i od čega se vi to branite. Priliku da duboko uđete u sebe i spalite sve ono čime sami sebe sabotirate, i da se transformirate.

Pluton će krenuti direktno s 27 stupnja Jarca, međutim, do kraja mjeseca će biti stacionaran, neće se pomaknuti s mjesta. Njegova energija se nagomilava, raste višestruko, kao vulkan prije erupcije. Doći će do snažnog oslobađanja energije, ovo je eksplozivan utjecaj, i doslovno i preneseno – ratobornost, borba za moć i nadmoć, i okolnosti više sile.

Ovo je vrijeme prirodnih katastrofa, revolucionarnih ustanaka, nezadovoljstva javnosti i nasilnih sukoba s policijom. Moguć je i porast ekstremizma, terorizma, intenziviranja vojnih operacija i ratnih zločina.
Ali ima i pozitivna strana…

S ovakvom energijom možete koncentrirati ogromnu snagu potrebnu za rješavanje nekog kompleksnog problema, ili za napredak u nečemu za što je potreban veliki napor.

Događaji iz prošlosti mogu utjecati na to gdje ste danas, i problem koji nije bio riješen sad može postati bitan, samo ga možete riješiti na nov način.

U drugoj polovici mjeseca bit će vam lakše djelovati, preuzeti inicijativu, i promovirati svoje interese.
Dugo će Pluton biti na 27. stupnju Jarca, pa ako imate planete na zadnjim stupnjevima, 26-29 stupnja, kardinalnih znakova – Ovan, Rak, Vaga, Jarac – vi ćete najviše iskusiti utjecaj ove stacionarnosti.