Pet najpopularnijih koktela i idilična mjesta iz kojih potječu

Proslavite Svjetski dan koktela 13. svibnja otkrivajući prepoznatljive koktele iz cijelog svijeta. Počevši od poznatog ruma i kokosa u Piña Coladi iz Portorika do ružičastog singapurskog Slinga, postoje razni kokteli koji će zagolicati svačije nepce.

Ove godine, pola (50 %) hrvatskih putnika koji traže odličnu kuhinju na svom sljedećem putovanju možda će umjesto toga pronaći ukusne lokalne okuse u čaši za koktele! S misijom da svima olakša istraživanje svijeta, Booking.com je odabrao neke od najukusnijih svjetskih koktela zajedno s idiličnim mjestima iz kojih potječu, a u koje vrijedi otputovati.

Dark ‘n’ Stormy – Bermuda

Sanjate o pijesku ružičaste nijanse i mekom poput pudera, morskom plavetnilu i opuštenom otočkom stilu života? Onda ne tražite dalje od tajnog skrovišta Bermuda. Dok ste ovdje, svakako kušajte koktel s potpisom otoka, Dark ‘n’ Stormy. U koktelu se miješaju tamni rum i pivo od đumbira, a poslužuje se s ledom i ukrašen kriškom limete, iako niti jedan pravi Bermuđanin ne bi ni sanjao o dodavanju soka od limete u svoj Dark ‘n’ Stormy! Također, otkrijte i skrivene pustolovine koje otok Bermuda pruža – od izvanrednih mjesta za ronjenje i rezervata prirode Cooper’s Island do čuda Kristalne špilje i špilje Fantazija.

Gdje odsjesti: Luksuzni Hamilton Princess & Beach Club A Fairmont Managed Hotel nalazi se na savršenoj lokaciji. S pogledom na prekrasnu luku Hamilton, omiljeno je mjesto za bijeg zbog pogleda na ležaljke uz plažu i četiri prvoklasna restorana. Gosti mogu svoje slobodno vrijeme iskoristiti za kratku, sunčanu šetnju do srca Hamiltona, gdje će pronaći niz opcija za kupnju, obrok i dobru zabavu – idealno za pronalaženje bara koji poslužuje poznati Dark ‘n’ Stormy koktel. Ili se odlučiti za piće s potpisom otoka u vlastitom hotelskom baru Crown & Anchor, koji poslužuje doručak, ručak i večeru u restoranu ili vani na terasi.

Piña Colada – San Juan, Portoriko

Putnicima u San Juanu svidjet će se kontrastno okruženje – od očaravajućeg pojasa Isla Verde do popločanog starog grada, prošaranog španjolskim kolonijalnim zgradama. Posjetitelji također mogu saznati više o bogatoj povijesti šarmantnih ulica tijekom turističke šetnje gradom uz pratnju vodiča, razgledavajući niz jarko obojenih zgrada koje datiraju iz 16. stoljeća, tvrđavu San Cristóbal, kao i stare gradske zidine. A zatim se mogu ohladiti uz koktel Piña Colada, dekadentno slatko piće napravljeno od ruma, kokosovog mlijeka i ananasa.

Gdje odsjesti: Pripremite se za nezaboravan boravak u elegantnom renesansnom odmaralištu La Concha San Juan iz 21. stoljeća. Udaljen je samo nekoliko minuta hoda od prekrasne pješčane plaže Condado i može se pohvaliti nevjerojatnim sadržajima kao što su vanjski infinity bazen, 24-satni kasino i nekoliko fine dining restorana. Gosti ovdje mogu uživati u Piña Coladi ili bilo kojem drugom osvježavajućem koktelu po izboru, u baru uz bazen ili dok se opuštaju na ležaljci.

Negroni – Firenca, Italija

Negroni, prepoznatljivi talijanski koktel, napravljen je od džina, vermuta rosso, Camparija i ukrašen korom naranče. Najpoznatija po zapanjujućoj katedrali, u Firenci se nalaze nevjerojatne građevine u romaničkom i gotičkom stilu, te povijesno središte. Legenda kaže da je za prvi Negroni u Firenci, u Italiji 1919. godine, u Cafeu Casoni zaslužan grof Camillo Negroni, koji je naredio barmenu da pojača njegovo piće. Nakon uspjeha koktela, obitelj Negroni osnovala je destileriju Negroni u Trevisu. Osim Negroni koktelom, Firenca će oduševiti putnike gurmane svojom ukusnom kuhinjom. Kako bi iskusili još više lokalnih okusa ovog grada, posjetitelji se mogu prijaviti na tečaj kuhanja u Firenci i okušati u kuhanju svježe tjestenine i tiramisua.

Gdje odsjesti: Šarmantna seoska kuća Marignolle Relais & Charme – Residenza d’Epoca nudi vanjski bazen s pogledom na raskošne brežuljke, šarmantne sobe i udaljena je samo nekoliko minuta vožnje od povijesnog središta Firence. Probudite se uz svakodnevno svježi doručak u sunčanoj sjenici pored bazena, opremljenoj ležaljkama i suncobranima koji zovu na odmor.

Crni Rus – Bruxelles, Belgija

Od scene visoke mode u Antwerpenu do romantičnog grada Bruggea nalik na bajku i ljupke prijestolnice Bruxellesa, u Belgiji doista postoji nešto za sve vrste putnika. Bruxelles koji odiše šarmom i kulturom uvjerljivi je favorit među onima koji traže odmor u gradu i savršen je za 53 % hrvatskih putnika* koji ga planiraju ove godine posjetiti. Putnici koji putuju u Belgiju također moraju probati koktel s potpisom ove zemlje, Crni Rus. Osmislio ga je belgijski barmen 1949. godine, a ovaj osvježavajući napitak napravljen je od mješavine votke i likera od kave, koji međusobno daju snažan okus!

Gdje odsjesti: Elegantna Kuća Harmon puna je modernih detalja, posjeduje spa i wellness centar, kao i primamljiv bar i terasu. Popularne turističke atrakcije, kao što su muzej Horta i palača Egmont, također se mogu naći u blizini i čine ovaj hotel savršenom bazom za otkrivanje najboljih gradskih znamenitosti.

Singapore Sling – Singapur

Prilikom posjete Singapuru, putnici mogu upiti svu njegovu prirodnu ljepotu dok ostaju zadivljeni prizorima koje im taj grad pruža – od drevnih hramova i nizova nebodera, do luksuznih penthousea i kućica na drvetu. Također, dok ste tamo obavezno kušajte Singapurski Sling. Ovaj koktel na bazi gina sadrži Cointreau, Dom Benedictine, Grenadine, limetu, sok od ananasa i rakiju od višnje, što mu daje poznatu ružičastu nijansu. Uživajte u ovom primamljivom piću u Long Baru u hotelu Raffles, za koji se priča da je mjesto gdje je davne 1915. godine napravljen prvi Singapurski Sling kao alternativa čistom džinu za žene.

Gdje odsjesti: Smješten u prekrasno obnovljenoj zgradi, kultni Hotel Raffles pruža opuštajući odmor u srcu grada. Ovo luksuzno imanje nudi širok spektar finih gastronomskih opcija, s impresivnih 14 restorana, pa čak i trgovačkom arkadom na licu mjesta. Putnici će cijeniti što mogu kušati tako velik broj kuhinja u objektu – od francuske, zapadnjačke, azijske i kineske, dok se prepuštaju legendarnom Singapurskom Slingu u hotelskom baru. Ostali sadržaji uključuju veliki vanjski bazen s barom koji je savršen za ispijanje ovog koktela tijekom vrućeg singapurskog dana.