Kad će Merkur biti retrogradan u 2019. godini

Merkur će u 2019. biti retrogradan od 5. do 28. ožujka u znaku Riba, od 8. srpnja do 1. kolovoza u Lavu i Raku, te od 31. listopada do 20. studenog u Škorpionu.

Općepoznato je da nije preporučljivo dok Merkur ide retrogradno kupovati nove tehničke aparate, potpisivati nove ugovore, zapošljavati nove radnike.

Dok je retrogradni Merkur nemojte se zabrinuti ako od prve ne dobijete neku informaciju ili ako se otkazuju dogovori. To je klasična priča dok je retrogradan Merkur.

U to vrijeme napravite popis svega onog što ste započeli, a niste završili u zadnjih par mjeseci. Kad je Merkur retrogradan, idealno je vrijeme da se to počne rješavati.

Nemojte biti u iskušenju pokretati nove projekte, ili preuzimati nove obaveze, nove odnose ili poslove.

Retrogradni Merkur donosi nam veliki dar, savršenu priliku za završetak starih stvari koje smo započeli, a još uvijek nismo završili. Ako se držite popisa ili programa, bit ćete produktivniji nego inače.

Još jedna prilika

Dok je Merkur retrogradan, imajte na pameti sljedeće:

Određene stvari koje smo dugo izbjegavali, sada možemo riješiti.

Nekima faza retrogradnosti Merkura, naročito onima koji imaju natalno retrogradnog Merkura i onima koji po drugi put pokušavaju nešto odraditi – položiti ispit, vozački, prijaviti se za posao…, ide na ruku.

U komunikaciji se može lako izgubiti kontrolu, zato je tada najbolje ne započinjeti poslove niti pokretati nove projekte. Stare poslove i stare projekte koje ste započeli prije retrogradne faze slobodno možete završavati i dorađivati.

Jedna od prednosti retrogradnog Merkura je ta što daje vrijeme za promišljanje.

Veći je problem ako potpišete dokumente u vrijeme praznog hoda Mjeseca nego pod retrogradnim Merkurom. Prazan hod Mjeseca (VOC*) je vrijeme kada teško da će nešto uspjeti i nećete ostvariti rezultat štogod da ste započeli u to vrijeme. Tada je neutralno, ni dobro ni loše, uglavnom – ništa.

Nadoknadite propušteno

Puno je nepotrebnih strahova i dezinformacija oko Merkurovog retrogradnog ciklusa, stoga je dobro znati kako iskoristiti to vrijeme

Ne trebate se bojati ili biti zabrinuti zbog retrogradnog Merkura. Tada nam se pruža prilika najbolje iskoristiti planetarne cikluse koji nam dolaze u susret. U to vrijeme možemo konačno nadoknaditi sve ono ostavljeno sa strane i to od zadnjeg retrogradnog Merkura. Tada imate priliku riješiti zaostatke.

Napišite popis svega što ste započeli, a niste završili od zadnjeg retrogradnog Merkura. Razmislite o posljednjih nekoliko mjeseci, što ste radili. Pogledajte  u svoj kalendar, bilježnice, u račune, bilo gdje ćete naći podsjetnike na vaša razmišljanja u zadnjih nekoliko mjeseci. Jeste li htjeli započeti neki projekt, provesti neku veliku odluku?  Sigurno ima nekih planova koje niste do sada ostvarili i pokrenuli.

Nedovršeni posao

Nakon što imate popis, lako je slijediti plan. Vrijeme je da se bacite na posao, da ostvarite stvari s popisa. Ništa više, ništa manje. Evo, to je cijeli trik kad je retrogradni Merkur u pitanju. U našim životima je jako aktivno i često idemo iz jednog projekta u drugi, iz jedne akcije u drugu. Čini se da nemamo vremena usporiti i pažljivo izvršiti zadatke koje smo započeli. Retrogradni Merkur pruža nam priliku da završimo sve to!

Nemojte biti u iskušenju za pokretanje novih projekta, preuzimanje novih obaveza, počinjanja novih odnosa ili aktivnosti vezanih uz nova radna mjesta. Vrijeme retrogradnog Merkura je vrijeme za čišćenje i rješavanje zaostataka. Ako slijedite ove jednostavne korake, iznenadit ćete se koliko toga možete postići u nekoliko tjedana.