TRANSFORMACIJA Pun Mjesec u Škorpionu 18. svibnja

Pun Mjesec nastaje kada je Sunce nasuprot Mjesecu, što naglašava suprotstavljene sile ili polaritete u našim životima. Unutrašnja napetost i vanjski pritisci mogu dovesti do osobnih sukoba i kriza. Ovo je vrijeme kulminacije i obećanja ispunjenja onoga što smo započeli u vrijeme mladog Mjeseca. Ovo je emocionalno vrijeme – vrijeme oplodnje i odnosa.

Znak Škorpiona povezan je s transformacijom, tajanstvenim dubinama psihe i puni Mjesec kao da to osvjetljava, dovodeći na površinu ono što se nalazi u podsvijesti, to jest nade, želje, težnje, unutarnji strah. Pod ovim utjecajem dotaknut ćemo ono što je tajanstveno, što može dovesti do duboke obnove i promjene, istovremeno ćemo imati dovoljno hrabrosti gledati vlastite strahove i prevladati ih. Mjesečeva energija može biti potaknuta događajima koji omogućuju promjenu vlastitog života, što je još uvijek nepoznato. Puni Mjesec povećava osjetljivost, psihološku osjetljivost i sposobnost bijega iz najtežih situacija na novu razinu razvoja.  

Polaritet Bik-Škorpion se odnosi na ravnotežu  između svega što je moje (Bik) i svega što je tvoje (Škorpion). Bik se bavi osobnim vrijednostima, materijalnim dobrima, vlasništvom i sigurnošću, a Škorpion vlada zajedničkim posjedima, promjenom i transformacijom. Sad je vrijeme da pronađemo ravnotežu između ove dvije energije, i to je ono što ovaj pun Mjesec traži od nas.

Tradicionalno, pun Mjesec u Škorpionu smatra se jednim od najmoćnijih za oslobađanje, čišćenje i transformaciju našeg života. Ovo je vrijeme kad možemo shvatiti što nas zadržava, što nas boli, i što trebamo očistiti kako bismo zadovoljili naše najveće potencijale.

Moramo biti nježni i strpljivi sa sobom, i dopustiti čaroliji Mjeseca da obavi svoj posao.

Ako jednostavno odvojimo trenutak za sebe, Mjesec će nas voditi do onoga što trebamo  za oslobađanje, tako da možemo postati više od onoga što zaista jesmo, slobodni od okova društva, misli i očekivanja.

Pun Mjesec je otkrivanje ili rasvjetljavanje trenutnih pitanja koja nisu još riješena. Gdje se u našim natalnim kartama nalaze Bik i Škorpion, to su područja koja će biti osvijetljena sada.

Ovaj pun Mjesec posebno će imati utjecaj na osobe koje u natalnim kartama imaju planet ili kuteve od 24 do 30 stupnja fiksnih znakova (Bik, Škorpion, Lav i Vodenjak)

Danas će Sunce također biti  u konjunkciji s fiksnom zvijezdom Algol, glavom Meduze.  Algol je vrlo moćna fiksna zvijezda i kad aktivira neki osobni planet, možemo se osjećati kao nepobjedivi.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com

Comments are closed.