Povratak Air Zoom Pegasus 36: Ponovno dostupan Nikeov najprodavaniji model trkaćih tenisica

Prvi Nikeov crossover model predstavljen je krajem prošlog tisućljeća, a američka ga kompanija ove godine vraća na velika vrata u punom sjaju i s novim performansama.

Nike Air Zoom Pegasus 36, baš poput svojih prethodnika, ugodan je za nošenje, izvrsno pristaje svakom trkaču te pruža jedinstven i oslobađajući osjećaj trčanja na duge i kratke staze. Jedna od kvaliteta ovoga modela je inovativan dizajn i prozračni mrežasti gornji sloj tkanine koji omogućava stopalu da „diše“ i ujedno sprječava prodiranje vode za vrijeme prolaska kroz velike lokve.

Pegasus 36 izrađen je od čvrstog kožnog materijala koji štiti noge trkača čak i prilikom prolaska kroz granje ili kamenje, dok im Zoom Air omogućava stabilnost na neravnim stazama. Tako sportaši svakog kalibra i različitih navika imaju isti osjećaj ugode prilikom trčanja jer, svaki put kad njihovo stopalo dotakne tlo, čvrsto zategnuta vlakna komprimiraju i ublažavaju snažnu, za stopala i eksplozivnu, reakciju podloge. Kako bi omogućio snažnije prianjanje uz mokru ili labavu podlogu, Nike je Pegasus 36 obložio posebnim uloškom po cijelom potplatu što trčanje čini oslobađajućim i opuštajućim iskustvom neovisno o podlozi i okolnostima u kojima se trči.

U više od tri desetljeća model Pegasus doživio je brojne tehnološke promjene pružajući istovremeno potporu za vrijeme treninga svakodnevnim, ali i najboljim svjetskim trkačima. Joan Benoit Samuelson, Matthew Centrowtiz, Timothy Cheruiyot, Amy Cragg, ​Lelisa Desisa​​ i Evan Jager samo su neki od sportaša koji treniraju i natječu se noseći Pegasus. Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail dostupan je NikePlus članovima u Europi, a od 13. lipnja bit će dostupan i na globalnoj razini.