Ekskluziva za ljubitelje citrusa: Chanel predstavio nove cvjetne mirise

Predstavljena 2018. godine, kolekcija Les eaux de Chanel otvorila je jedno novo područje mirisnih osjeta u Chanel mirisima: svijet svježine i elegancije u svakoj prilici. Protkani sicilijanskim i kalabrijskim citrusima, ovi eau de toilette pozivaju na pokret, na putovanje, na bijeg bez razloga, da se poželite otisnuti daleko od svijeta. 

Nadahnuti odredištima koje je voljela Gabrielle Chanel, a kreirao ih je Olivier Polge u suradnji sa Chanel laboratorijem za kreiranje i razvoj mirisa, Les eaux de Chanel otkrivaju novo odredište: Paris – Riviera.

Dovoljno je spomenuti njezino ime pa da se zamisle slike obale koja vijuga između Alpa i Mediterana. Od krajnjeg juga koji graniči s Italijom i Monte Carla sve do pokrajine Var, ova mediteranska obala privlači umjetnike iz cijelog svijeta još od 1920-ih. Zahvaljujući svojoj prijateljici Misiji Sert tada je i Gabrielle Chanel počela odlaziti na Rivijeru.

Rivijera je nadahnula kreatora mirisa Oliviera Polgea da stvori elegantan miris.

“Azurna obala 20-ih godina 20. stoljeća vodila me u izradi ovog novog mirisa”, objašnjava Olivier Polge. 

Polge je na fotografijama Gabrielle Chanel primijetio osobitu vedrinu. Da bi ju utjelovio, zamislio je miris mediteranskog cvijeća okupan svježinom citrusa. Sjedinio je jasmin s nerolijem s juga Francuske.

“Već godinama podržavamo zadrugu u Vallaurisu u kojoj se destilira cvijet naranči uzgajanih u privatnim vrtovima toga kraja”, govori Olivier Polge.

“Vlasnici voćnjaka gorkih naranči donose latice obrane s njihovih stabala u tu zadrugu kako bi se na licu mjesta pretvorili u esenciju. Lokalna klima daje esenciju visoke čistoće.”

Narančina kora i petitgrain, jasmin i neroli, benzoinska smola i sandalovina. 

PARIS – RIVIERA dolazi u senzualnoj i jednostavnoj bočici kao i ostali mirisi Les eaux de Chanel. Njezin zaobljeni oblik podsjeća na bočice alkohola koje su nekoć ljudi na dugim putovanjima nosili u prsluku. Na vrhu ima crni termostabilni čep s ugraviranim dvostrukim C. Dolazi u pakiranju od valovitog kartona, koji podsjeća na morske valove dok se povlače s plaže i ostavljaju trag u pijesku. 

Bočica je od 125 ml, a ovaj cvjetni miris koji odražava radost i sunčanost Azurne obale 1920-ih, sa željom da bude rijedak i ekskluzivan, bit će dostupan jednu godinu, počevši od 1. lipnja 2019. godine.


Za one koji žele otkriti Les eaux de Chanel ili s njima putovati, Chanel predlaže elegantan set od tri eau de toilette mirisa PARIS-DEAUVILLE, PARIS-BIARRITZ i PARIS-VENISE dostupna u limitiranom izdanju. Ponuđeni u bočicama od 50 ml, oni dolaze u torbici od džerseja i s tri razglednice koje možete poslati s jednog od vaših odredišta za odmor.

PARIS-DEAUVILLE: esencije naranče i bosiljka, živahne, elegantne i punog karaktera.

PARIS-BIARRITZ: okrepljujući miris poput prskanja morske vode, prepun vršnih nota grejpfruta i mandarine, uz dodatak đurđica.

PARIS-VENISE: nježna izmaglica koja donosi suptilnu slutnju Orijenta na koži, preko prisutnosti nerolija omekšanog ambrenim skladom.