HOROSKOP ZA ČETVRTAK, 5. RUJNA Usredotočenost i koncentracija

Danas imamo lijepi aspekt između Merkura i Saturna i Mjesečevog južnog čvora koji nam pomaže da se prizemljimo i usredotočimo. Komunikacija može biti ozbiljna i realna, a koncentracija jaka. Dan je povoljan za izradu planova, pomaganje drugima i za organizaciju naših poslova. Saturn je planet prošlosti, a Mjesečev južni čvor karme pa nam ovaj aspekt može donijeti uvid i informacije koje će nam pomoći da jasnije sagledamo svoju prošlost, svoju svrhu i put prema naprijed.

Kako dan odmiče, sve smo više raspršeni. Krećemo prema napetom aspektu Merkura i Jupitera i Mjeseca i Sunca koji će biti u ranim jutarnjim satima u petak.  Lako nam se može dogoditi da pretjeramo i teško možemo svoje ideje iskoristiti  za praktičnu upotrebu. Napeti aspekt Merkura i Jupitera poznat je da često donosi obećanja koje teško možemo ispuniti.

Prva četvrt Mjeseca često je vrijeme stresa, sukoba ali i velike energije, motivacije i rasta. Iskoristite ovaj Mjesec u Strijelcu da nastavite put kojim ste krenuli za vrijeme mladog Mjeseca.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Za one koji znaju svoj natalni horoskop:

U narednih tjedan dana bit ćemo pod utjecajem jedne malo teže konfiguracije koja se zove T- kvadrat u astrologiji. Ovu astrološku konfiguraciju možete vizualno zamisliti da imate stolicu na tri noge i jedna noga nedostaje. Kao što znate, trenutno imamo hrpu planeta u Djevici (Sunce, Venera, Mars, Merkur). Te će se planete u narednih tjedan dana suprotstaviti Neptunu u Ribama i biti u napetom aspektu sa Jupiterom u Strijelcu. Jupiter će biti vrhunac ove konfiguracije.

To nam donosi energiju koja je promjenjiva i koja je rasuta ili nije usmjerena. Kako je ovo promjenjiv T- kvadrat pripazimo da ne budemo previše prilagodljivi i da stalno oklijevamo.

Pogledajte u vašoj natalnoj karti gdje vam se nalazi znak Strijelca, jer tamo boravi Jupiter. To će vam područje privući pažnju. Onda pogledajte i suprotnu kuću i razmislite čime ta kuća vlada. To je područje koje trebate smiriti i još jednom  analizirati.

Ako ste na Asc Strijelac onda ćete se usmjeriti na sebe, a suprotno od Strijelca je Blizanac koji je u kući partnerstva, pa ćete tu imati predomišljanja i analize. Ako ste Vodenjak na Asc onda vam je Strijelac u kući nade i prijateljstva i tu ćete svu svoju pažnju usmjeriti, dok vam je Blizanac u kući ljubavi, djece i kreativnosti i to je ono što nedostaje i što trebate analizirati.

Općenito, Blizanac je znak koji nedostaje, pa ćemo svi vjerojatno morati unijeti više Blizančeve energije i napraviti još razmišljanja, više analiza, unijeti više logike i razuma. Ne budite sad Strijelac (veliki razgovori bez akcije, previše velikih planova bez plana, pričanje u prazno itd.)

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com