Radionice pripreme božićnih kolača s Mihaelom Brijak Gutierrez

Radionicu “Božićni kolači” u srijedu, 11. prosinca u 17.30 sati u Enzita kitchen studiju, Avenija Dubrovnik 15 u Zagrebu, te u subotu, 14. prosinca u 10.30 u Demetrinom zelenom kutku, Ulica Milana Butkovića 2 u Rijeci, održat će Mihaela Brijak Gutierrez. Pripremat će se sirovi blagdanski kolači od termički neobrađenih sastojaka koji su puni enzima i vitamina, a koji su bez šećera, brašna, jaja, margarina i maslaca.

– Radimo kekse, keksiće, kolač od suhog voća, muffine s kremom od naranče i sirovu tortu od lješnjaka i badema. Nakon ove radionice nećete morati za blagdane otpuštati gumbe na hlačama i košuljama, suknjama i bluzama jer ćete jednostavno pretvoriti pakleno žderanje u blaženo zdravo druženje uz hranu. Što je najbolje, zdrave recepte i kolače možete kasnije podijeliti s ekipom, kaže Brijak Gutierrez, koja je uvjerena da će oni koji dođu, ako do sada nisu imali iskustva sa sirovom hranom, biti iznenađeni koliko su takve slastice ukusne.

Slatkoljupci spremni na usvajanje novih znanja na  radionicama će naučiti kako jednostavno i brzo pripremiti slastice koristeći prirodne, sirove eko/bio sastojke za čiju pripremu je potreban samo blender i multipraktik. Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila mihaela@sirovahrana.hr, a za dodatne informacije mogu nazvati 091/6464-646.


Mihaela Brijak Gutierrez je urednica web stranice Sirovahrana.hr, autorica knjiga “Sirova hrana” i “Slatke strasti” i s Almom Bunić koautorica “Sokova za zdravlje i vitalnost”, koja je prva u Hrvatskoj registrirala proizvodnju po HACAP-u za raw food slastice, brend RawSweets by Mihaela. Piše novu knjigu o čokoladi i putovanju u Peru, koja će biti objavljena iduće godine.