IZBLIZA: Jedan od najboljih kriminalističkih romana

Osmogodišnja Daisy Mason sinoć je nestala sa zabave u obiteljskome domu. Nitko od susjeda u njezinoj mirnoj ulici u predgrađu ništa nije vidio – barem tako tvrde. Inspektor Fawley pokušava slučaju pristupiti bez predrasuda, ali on dobro zna da je u devedeset posto slučajeva krivac netko koga je žrtva poznavala. To znači da netko od njezinih poznanika laže i da Daisy vrijeme istječe.

Svjetska književna scena prošle godine dobila je novo ime među autorima kriminalističkih romanima.

Cara Hunter svojim je romanom Izbliza poharala svjetske liste najprodavanijih kriminalističkih romana. Posebnom i zastrašujućem načinu pisanja nisu odoljele ni njezine spisateljske kolege koje su ovaj roman okitili lovorikama.

Izbliza je prvi roman iz serije kriminalističkih romana o inspektoru Adamu Fawleyju. U izdanju Mozaik knjige prevela ga je Maja Opačić.  

Renomirani britanski književni klub Richard and Judy oduševio se ovim romanom i odmah po objavljivanju uvrstili su ga u svoj klub.

Da nisu pogriješili u svom odabiru govori i podatak kako je knjiga Izbliza ušao u uži izbor za najbolji britanski kriminalistički roman 2019. godine. 

Ništa manji uspjeh Hunter nije zabilježila ni sa svojim drugim romanom No Way Out koji je prema odabiru renomiranog Sunday Timesa proglašen jednim od 100 najboljih kriminalističkih romana objavljenih od 1945. godine.

Njezine su se knjige diljem svijeta prodale u gotovo milijun primjeraka.

Cara Hunter živi i piše u Oxfordu, u ulici ne previše različitoj od onih u kojima se odvija radnja njezinih kriminalističkih romana. Izbliza je prvi roman iz serije knjiga o inspektoru Adamu Fawleyju.


O knjizi

„Jedan od najboljih trilera koje sam ikada pročitala!“ – Kathryn Croft, autorica romana While You Were Sleeping

„Pročitala sam je u dahu!“ – Nuala Ellwood, autorica romana My Sister’s Bones

„Završni obrat je genijalan“ – John Marrs, autor romana Onaj pravi