Zločin nikada nije daleko od Agathe Raisin: Nova detektivska serija na HTV1

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 27. siječnja na Prvom programu  u terminu od 15:55 sati započinje s prikazivanjem serije „Agata Raisin” u trajanju od osam epizoda.

Glavna protagonistica, vrhunska stručnjakinja za odnose s javnošću, Agatha Raisin (Ashley Jensen), u potrazi za mirnijim životom napušta London i seli se u spokojno i živopisno seoce Carsely u Cotswoldsu.

Međutim, Agatha i miran život gotovo su nespojivi. Tako ona igrom slučaja postaje prava detektivka amaterka, a istodobno je prilično zainteresira za svog prvog susjeda, naočitog Jamesa Laceyja (Jamie Glover).

Zločin nikada nije daleko od Agathe, od smrti zaljubljenice u prirodu pa do ubojstva Jamesove djevojke, Mary Fortune. Srećom, tu su njezin bivši kolega Roy (Mathew Horne) i njezina nova saveznica, čistačica Gemma (Katy Wix) da joj pomognu kad zagusti.

Serija “Agatha Raisin”, inače adaptacija bestselera M. C. Beaton, obiluje zločinima koji su podjednako strašni i smiješni.

U prvoj epizodi ratobornu zaljubljenicu u prirodu Jessicu Tartinck nađu usred polja, premlaćenu na smrt, te je Agatha Raisin prisiljena je potajice istražiti i pronaći počinitelje tog jezivog zločina.

Uloge: Ashley Jensen (Agatha Raisin), Katy Wix (Gemma Simpson), Jamie Glover (James Lacey), Jason Merrells (Sir Charles Fraith), Mathew Horne (Roy)

Seriju je odabrala Martina Rajšek.