Venerin dan: Sposobnost uživanja u životu

Petak je.

Venerin dan.

Venera se u astrologiji veže uz znak Bika i znak Vage. Sinonim je za ljubav, novac i uživanje.

Na energetskoj razini Venera se povezuje s drugim centrom koji se nalazi oko četiri prsta ispod pupka.

Osnovna potreba ovog centra je tvoje zadovoljstvo i tvoja privlačnost.

Drugi – Venerin – energetski centar daje ti sposobnost uživanja u životu. Ovo je centar u kojem se kreira tvoje uzbuđenje prema životu, tvoje zadovoljstvo i tvoj osjećaj privlačnosti. Ovaj centar povezan je s plodnošću i čini kanal za rađanje djece, ali i kanal za rađanje kreativnih ideja. O protoku energije kroz ovaj kanal ovisi  sposobnost izražavanja sebe kroz emociju i seksualnost. Koliko ćeš jako uživati u hrani, okusu, ali i dodiru. Ovo je centar u kojem se ostvaruju tvoje želje. Centar gdje ćeš spoznati svoju osobnu vrijednost i steći osjećaj da zaslužuješ nešto.

Ovaj centar blokirat ćeš ako sebi namećeš osjećaj krivice.

Možda ponekad radiš ono što ne želiš i ono zbog čega se osjećaš loše. Možda nesvjesno uskraćuješ sebi ono što želiš ili si ne dozvoljavaš uživanje i zadovoljstvo. Možda nije dovoljno razvijena prisnost s tvojim potrebama jer ti još od djetinjstva nedostaje dodir tvojih roditelja. Možda čak i kad jako čezneš za ljubavlju, na drugu osobu ostavljaš dojam hladne, nepristupačne i krute osobe. Sve ovo, a i mnogo više toga, pokazatelj je disbalansa u ovom centru.

Kad dozvoliš sebi ponovo osjećati i voljeti, kad dozvoliš sebi strast i zadovoljstvo,  zavodljivost i ljepotu, kad dozvoliš sebi opet nekome reći „volim te“, kad dozvoliš sebi osjećajnost i kad istovemeno osjetiš zahvalnost – zahvalnost za sve što imaš i za ono što još nemaš – znat ćeš da si na pravom putu iscjenjenja svoje Venere.

Sanja Vicić