Sunčev dan: Zatraži sve ono što ti treba

Nedjelja je.

Sunčev dan.

Sunce je u astrologiji nositelj života, ono je najveće svjetlo i osnova života.

Na energetskoj razini Sunce se povezuje s trećim centrom koje se nalazi na području želuca – u solarnom pleksusu. 

Osnovna potreba ovog centra je izražavanje tvoje individualnosti i tvoja odvažnost da tražiš sve ono što ti treba. 

Treći – Sunčev – energetski centar daje ti sposobnost dobre organizacije i sposobnost ostvariti sve ono što želiš. Ovo je centar svijesti o tvom biću i o tvom postojanju. Centar je tvoje moći, tvoja unutrašnja vatra i tvoj „dragulj koji zrači“. U trećem energetskom centru razvijaš svoje liderske sposobnosti i izražavaš jasnu volju. Ovdje formiraš sebe, svoju odlučnost, unutrašnju snagu i samopouzdanje.

Pravilan rad Sunčevog centra neophodan je za tvoje dobro zdravlje, vitalnost, metabolizam i iscjeljenje.  

Svoj Solarni energetski centar blokiraš onda kada osjetiš sram – sram zbog onog što jesi ili zbog onog što misliš da jesi. Onda kad ne možeš jasno reći „da“ ili „ne“ i kad ne znaš jasno postaviti granice prema svojoj okolini. Kad ne znaš jasno koji je tvoj pravi izbor i kad se neprestano predomišljaš jer se bojiš (ili sramiš) pogriješiti pa umjesto da se pokreneš ti biraš pasivnost. Kad dozvoliš egu da ti nameće svoja pravila te umjesto ljubavi i povjerenja biraš strah.    

Znat ćeš da tvoj Sunčev energetski centar nije u balansu onda kad osjećaš kroničnu iscrpljenost i kad osjetiš nedostatak samopouzdanja. Kad ne vjeruješ da ćeš u nečem uspjeti pa odustaneš prije nego uopće započneš, s opravdanjem da ti to „ne možeš“. Kad se prepustiš nemoći i očaju jer su ti u djetinjstvu roditelji često nametali svoju volju i tvoje uspjehe su podrazumijevali. Tražili su od tebe poslušnost pa ti je i sad – u odrasloj dobi – lakše podčiniti se tuđoj volji nego staviti svoje potrebe na prvo mjesto. 

Sunčev energetski centar iscjeljuješ onda kad dozvoliš sebi poneki rizik i kad imaš dovoljno hrabrosti iskoračiti izvan svojih granica udobnosti. Kad se suprotstaviš svome egu i kad osjetiš da si nepobjediv. Kad se zauzmeš za sebe i svoje potrebe i kad znaš da si sam sebi najveći autoritet. Kad preuzmeš inicijativu i vlastitom voljom biraš promjenu jer si odlučio povezati se sa svojom snagom i svojom svjetlosti u sebi.

Sanja Vicić