Riješite se žohara uz pomoć sastojaka koje sigurno imate u kuhinji

Žohari su neugodni za vidjeti i još više nepoželjni u domu. Poznato je da vole tamna, topla i vlažna mjesta te ih tako možemo naći na često prljavim mjestima, ali i u cijevima unutar zgrada. Aktivni su noću, a kako bismo izbjegli neugodan susret s njima po mraku na raspolaganju su nam uglavnom brojni sprejevi protiv žohara i zamke.

Za žohare se kaže da jedini mogu preživjeti nuklearni napad pa su tako i sprejevi za njihovo suzbijanje vrlo agresivni. Nažalost, ukoliko imate malu djecu ili kućne ljubimce, takvi su sprejevi ili klopke za žohare prilično nepraktičan, a nerijetko i opasan izbor.

Zašto biste trovali svoju obitelj i izlagali ih udisanju kemikalija koje mogu uzrokovati mnoge bolesti? Umjesto toga, pokušajte se riješiti žohara sastojcima koje sigurno imate u svojoj kuhinji, a nakon kojih više nikada neće kupiti otrov za žohare.

Sastojci:

  1. 1 luk
  2. 1 čajna žličica sode bikarbone

Priprema:

Narežite luk i dodajte mu sodu bikarbonu. Postavite mješavinu u svaki kut stana ili kuće te u ormariće. Posebnu pažnju obratite na mjesta na kojima se žohari češće pojavljuju, poput kupaonice ili kuhinje.

Osim što će ih ubiti, ova će mješavina spriječiti dolazak novih žohara.

Prednosti:

Ovo je jeftin i jednostavan način za borbu protiv žohara, iako i dalje treba imati na umu da oba sastojka mogu naškoditi vašim kućnim ljubimcima, koji ih ne bi smjeli pojesti – ako bi to uopće poželjeli.

Kako biste se što uspješnije borili protiv žohara održavajte kuću čistom, a posebno pripazite na kuhinju i kupaonicu, jer žohari uživaju u prljavštini.

Koristite antibakterijski sprej za pranje kuhinjskih elemenata te ih redovito čistite. Naime, komadići zaboravljene hrane prava su gozba za žohare.

Također, ukoliko vidite pukotine u zidu ili pločicama, pokušajte ih zatvoriti. Velike su šanse da se u tim pukotinama skuplja vlaga što je idealno mjesto za život žohara.

Naposljetku, nemojte odugovlačiti s pranjem suđa. Vlaga i hrana privući će žohare, a to nikako nije ugodan prizor. Uz naš recept za suzbijanje žohara i dodatne savjete, više nikada nećete vidjeti žohara u svome domu, a obitelj i kućni ljubimci bit će vam zdravi i sretni.

Bonus

Toliko su žohari ljudima mrski da su smislili mnoštvo načina kako ih se riješiti. Neki od njih uključuju staklenu čašu i sok od jabuke, čašu, neku hranu i vazelin, sodu bikarbonu i šećer (koji je varijanta gore opisano načina). Puno je varijanti, ali stvarno su… Uf.