Tko je Zemljanka koja će nastupiti na Dori s pjesmom posvećenom Majci Zemlji?

Osječka vila ritma i beata ima tek tri singla, već tri Rock&Off nominacije, a široj će se javnosti predstaviti na Dori 2020. Ona je Aklea Neon, putujuća glazbenica koja je, kako kaže, pauzirala dva mjeseca zbog priprema za Doru.

Pjesma “Zovi ju mama” Aklein je odgovor na požare diljem svijeta.

“Tematika je vrlo relevantna i tiče se svih nas – Planeta nam je dom. Zemljani smo prije svega. Jedva čekam da s tom porukom iskočim iz ekrana u svačiju dnevnu”, ističe Aklea.

Osim afro-soul ethno-beats zvuka, karakterističnog za Akleu, ovaj puta bit će i klupske glazbe poput duba i trancea.

foto Kristijan Cimer

“Cijela pjesma nastala je u suradnji s mladim producentom akademskog obrazovanja Klaadom koji je već poznat na alternativnoj sceni”, izjavljuje Aklea, i dodaje da “imaju i taj Billie Eilish moment – dvoje ljudi, zbog napredne glazbene tehnologije, danas je dovoljno da složi album koji će pokupiti sve Grammyje, a u našem slučaju, nadam se, karte za Rotterdam!”

Osim Klaade, na sceni će ju vokalno i plesno poduprijeti i članice prestižnog Vokalnog ansambla Brevis Laura Gluck-Radičević, Arijana Šmit i Aleksandra Vukadinović. S njima je u 13 godina zborske karijere nastupala na tri kontinenta, pa čak i u Carnegie Hallu.