Energetska medicina: Zemlji trebaju iscjelitelji koji će pomoći obuzdati vatru

Među šamanima postoji legenda da je čovjek prije rođenja dobio zadatak biti “onaj koji pazi na vatru”.

Baš kao što vatra može ugrijati naše ruke, obasjati naš život svjetlošću, isto tako može spaliti i uništiti naš život. Već godinama svjedočimo požarima, vatra se oslobodila, nekontrolirano se širi planetom. Mi ljudi zanemarili smo svoj zadatak i nismo pažljivo čuvali vatru. S druge strane, mi smo jedini koji znamo i kako zapaliti vatru. Vatra gori širom Zemlje jer smo ju upravo mi zapalili. Zemlja se zagrijava. Što nam je sada činiti?

Rođeni smo ne samo radi ispunjenja osobne sudbine nego kako bismo iscijelili planet Zemlju. A da bismo to postigli moramo oporaviti našu moć i ponovno se približiti našoj istinskoj prirodi. Po prvi puta na hrvatskom o tome na online tečaju Energetska medicina – put šamana govori dr. Albert Villoldo.

Dr. Villoldo, medicinski antropolog i svjetski poznati znanstvenik, tijekom svoje karijere istraživao je drevne tehnike koje su šamani koristili kako bi doveli tijelo i duh u ravnotežu i živjeli u skladu s Majkom prirodnom. Svoja otkrića temelji na godinama proučavanja drevnih svjetskih civilizacija i njihovih tradicionalnih načina iscjeljivanja.

Villoldo kaže kako postoji legenda da smo svi mi prije rođenja bili okupljeni u svijetu duša na jednom velikom, zelenom prostranstvu. U jednom trenutku, osjetilo se prisustvo kozmičke mudrosti koja je rekla: „Danas nam na Zemlji trebaju iscjelitelji. Trebamo muškarce i žene koji će pomoći obuzdati vatru koja izgara izvan kontrole u tijelima ljudi.“ To stanje vatre nije ništa drugo no ono što danas smatramo upalom u tijelu.

Najveći neprijatelj

Jeste li znali da šamani već tisućljećima vjeruju da je u svakome od nas pohranjena informacija temeljne kozmičke mudrosti te da svi posjedujemo znanje i sposobnost samoizlječenja? O tome i čudesnom svijetu mudrosti drevnih civilizacija Perua i Anda, govori dr. Villoldo na besplatnom webinaru.

Prema šamanskim učenjima, strah je čovjekov najveći neprijatelj. Naime, stanje straha ustvari je stadij odsustva ljubavi, a ljubav je univerzalni lijek za sve. Strah je protivnik kojeg treba pobijediti kako nam ne bi oduzeo životnu snagu, ali i da bismo ponovno otvorili put ljubavi i izlječenja. Zadatak je upoznati se i sprijateljiti se sa svojim strahom kako bi se iz protivnika pretvorio u mehanizam izlječenja.

Energetski centri

Učenje o čakrama većinom je poznato iz tradicija Dalekog istoka. Prvi zapisi o čakrama nalaze se u Upanišadama, svetim vedskim spisima, a sama riječ chakra na sanskrtskom jeziku znači kotač, disk odnosno vrtlog. Čakre su energetski centri ljudskog tijela koje primaju, usvajaju i oslobađaju životnu energiju. Iako ih se izvorno opisuje mnogo više, većina učenja naglašava sedam glavnih čakri koje nastaju na sjecištima endokrinih žlijezda i živčanih spletova. Čakre se okreću u smjeru kazaljke na satu, u istom smjeru vrtnje galaksija. Svaka čakra ima jedinstvenu frekvenciju, a opaža se kao jedna od sedam duginih boja.

Prva čakra crvene je boje i smještena je u području prepona. Neuravnoteženost ovog centra očituje se kao kronični umor, disbalans spolnih žlijezda, strah, sebičnost.

Drugi energetski centar smješten je u području ispod pupka i simbolizira ga narančasta boja. Kada nije u ravnoteži, dolazi do loše probave, manjka seksualne želje, emocionalnih trauma.

Treći energetski centar žute je boje i nalazi se u području solarnog pleksusa. Njegov disbalans osjeća se kao tuga, sram, krivnja i poremećaji probavnog sustava.

Četvrtu, zelenu čakru predstavlja srce. Manjak ravnoteže ove čakre očituje se kao ogorčenost, sebičnost, tuga, izdaja i usamljenost.

Peta čakra nalazi se u visini grla, plave je boje i u slučaju disbalansa zrači strahom od izražavanja, ovisnostima i neurozama.

Nije imao snage ni za šetnju. Napravio je pretrage i šokirao se – po svemu sudeći trebao je biti mrtav…

Šesti energetski centar u sredini je čela i simbolizira ga indigo plava boja. Manjak ravnoteže vodi do problema s očima, radom mozga i živčanog sustava.

Sedma čakra smještena je na vrhu glave i predstavlja čistu energiju mudrosti u ljubičastoj boji. Disbalans dovodi do psihoza i sprječava istinsko duhovno prosvjetljenje.

Po istraživanjima dr. Alberta Villolda, poznatog svjetskog medicinskog antropologa, rad s energetskim centrima se već tisućama godina prakticira ne samo na Dalekom istoku već i u drugim drevnim kulturama: od Sjeverne Amerike, Perua, preko Afrike pa sve do Indonezije. Šamani u Amazoni su vjerovali da svatko tko očisti svoje čakre stekne dugino tijelo. Svaki centar tada vibrira na svojoj prirodnoj frekvenciji i isijava životom.  Drevne civilizacije Anda posebnu su važnost prilikom iscjeljivanja pridavali osmoj i devetoj čakri koje se nalaze izvan tijela i posjeduju bezvremensku inteligenciju.