HRT prikazuje seriju “Jadnici”, adaptaciju remek-djela Victora Hugoa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 8. ožujka na Drugom programu u terminu od 22:10 sati počinje s prikazivanjem dramske serije „Jadnici”, adaptacije remek-djela Victora Hugoa.

Dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom djelo istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom. Uz epsku pozadinu Francuske u vrijeme građanskih nemira, priča je to o Jeanu Valjeanu (tumači ga izvrsni Dominic West, Noah iz serije „Preljub”) bivšem osuđeniku koji ne može pobjeći od sjene svog bivšeg života.

Budućnost mu ugrožava njegov najljući neprijatelj, hladni policajac i bivši zatvorski čuvar Javert, koji je odlučan u namjeri da ga izvede pred lice pravde.

U međuvremenu, Fantine, žena iz radničke klase koju je ostavio bogati ljubavnik, primorana je na sve očajnije mjere kako bi se skrbila za svoju mladu kćer.

Favorite (CHARLOTTE DYLAN), Blacheville (MATTHEW STEER), Felix (JOHNNY FLYNN), Fantine (LILY COLLINS), Fameuil (REECE RITCHIE), Zephine (AYOOLA SMART)

Njihove se priče isprepleću, a kad se na pariškim ulicama rasplamsa revolucionarno nasilje, Jean Valjean započinje epsko putovanje prema samoprihvaćanju, iskupljenju i ljubavi.

Prva epizoda vodi nas u 1815. godinu. Francuska je na koljenima nakon poraza u bici kod Waterlooa. Jean Valjean pri kraju je kazne u zatvoru u Toulonu, nakon što je odslužio 19 godina za sitan zločin, a pušta ga ambiciozni zatvorski čuvar Javert. Javert je razvio duboku mržnju prema Valjeanu, ogorčenje koje će i dalje nositi u sebi. Život bivšeg osuđenika je okrutan i Valjean na svakom koraku vidi predrasude, a njegova ga prošlost progoni. Susret s mudrim biskupom Dignea prisiljava ga da preispita vlastiti moral i kakav život želi voditi.

Uloge: Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Adeel Akhtar, Josh O’Connor, Ellie Bamber, Erin Kellyman, Olivia Colman

Madame Thenardier (OLIVIA COLMAN), Thernardier (ADEEL AKHTAR), Jean Valjean (DOMINIC WEST), Fantine (LILY COLLINS), Child Cosette (MAILOW DEFOY), Javert (DAVID OYELOWO), Marius (JOSH O’CONNOR), Cosette (ELLIE BAMBER)