KAD SRCE KAŽE “DA”, ALI… Među trendovima na vjenčanjima je i jedan koji nismo uočili “na prvu”

U modnom časopisu Vogue u novom je broju objavljena i tema o trendovima na vjenčanjima.

Među navedenih trendovima koji uključuju manja vjenčanja, visoke torte s nekoliko katova i koktele s biljnim infuzijama, Vogue je istaknuo porast popularnosti veganskih menija među organizatorima vjenčanja i mladencima.

  • Nema sumnje, primjećuje se da se sve više mladenki i mladoženja odlučuje za veganske menije u odnosu na vegetarijanske, izjavio je organizator vjenčanja Collin Cowie.

Veganski je pokret u porastu i većina vrhunskih restorana danas nudi veganski jelovnik.

Cowie nadalje otkriva da veganska jela na svadbenim jelovnicima više nisu svedena na „priloge”. Vegansko jelo nekad je značilo samo obične gljive na žaru, dok današnji vrhunski kuhari pripremaju izvrsna i ukusna veganska jela.

Ove je godine poznati australski igrač kriketa Peter Siddle imao trendovsko vegansko vjenčanje na kojem je poslužena visoka veganska torta na katove, uz ponudu deserta.

Primjećuje se i popularnost boho vjenčanica, vjenčanja na otvorenom, vjenčanja uz more, vjenčanja u vintage stilu…, a Vogue je u jednom od brojeva objavio i koje greške bi bilo dobro izbjeći – vjenčanja nadahnuta Pinterestom, udobne umjesto elegantnih cipela, formalni ručak s nekoliko slijedova, “sve u bijelom” vjenčanje, veliki buket za mladenku, smiješno velike zabave za mladenku, napadne cvjetne dekoracije na stolovima, boho, rustikalna vjenčanja, te ponajviše – cvjetnu krunu na glavi.