Hoće li dva hrvatska kuhara uspjeti kuhati 60 sati i postaviti Guinessov rekord?

Hrvatska bi uskoro mogla još jednom ući u Guinnessovu knjigu rekorda! Kuhari Željko Ivnik i Vedran Habel pripremaju se postaviti rekord u timskom kuhanju. U postavljanje rekorda kreću u petak, 15. svibnja u 8 sati u ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije The CookBook u Jarunskoj ulici bb u Zagrebu.

Za postavljanje rekorda zajedno planiraju neprekidno kuhati 60 sati, tj. od petka ujutro do nedjelje navečer. Borba s namirnicama, jelima i vremenom trebala bi biti okončana u nedjelju 17. svibnja u 20 sati. Sve to moći će se izravno pratiti putem interneta.

Kako bi rekord ušao u slavnu Guinnessovu knjigu, Guinnessu se šalje snimka kuhanja s popratnom dokumentacijom. Ona uključuje potpisne liste čuvara koji se izmjenjuju svaka četiri sata.

Na postavljanje rekorda kuhari su se odlučili iz humanitarnih razloga. Naime, tijekom obaranja Guinnessova rekorda prikupljaju se sredstva za Udrugu nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) kako bi se osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djeci i mladima u nepovoljnom položaju omogućilo pohađanje edukativnih radionica u centru The CookBook. Tamo oni stječu razne vještine koje im olakšavaju zapošljavanje u ugostiteljstvu te aktivno uključivanje u život zajednice.

Cijeli je projekt vođen motom: „Kuha se nešto spektakularno! Podrži i začini izazov!“