Ideja za ručak: Egzotični specijaliteti na vašem stolu

Kako ostati doma, a ipak proputovati svijet? Kako otići na kulinarsko putovanje po svijetu i upoznati  druge kulture kroz hranu specifičnu za određena podneblja? Proslavljeni chefovi kreirali su idealan jelovnik s tri bogata slijeda, a jelovnici su dostupni na platformi Youtube. U epizodama koje su dostupne predstavljeni su detalji koji pokazuju kako chefovi razrađuju jelovnike te gdje pronalaze najbolje odgovarajuće sastojke.

Predjelo:Arapska juha od leće 

Na Bliskom istoku leća i ostale mahunarke poznate su kao izvrstan izvor nutrijenata. Stoga Emiratesov chef Said El Alam predstavlja tradicionalnu arapsku juhu od leće: „Zahvaljujući mnogim različitim začinima, konzumirajući ovu juhu osjećat ćete se kao da šetate kroz neku od poznatih tržnica začina u Zaljevu.“

Recept za juhu od leće dovoljno je jednostavan za kuhare početnike i savršen je način da započnete svoje kulinarsko putovanje. Videozapis s detaljnim uputama na engleskom jeziku pronađite ovdje, a kako biste zaista doživjeli dašak Bliskog Istoka, otkrijte najpopularnija arapska jela, uključujući i jelo od riže sa škampima naziva „prawn machbous“. 

Glavno jelo: Okusi Indije uz janjetinu „Biryani“

Chef Ravi Nage predstavlja tradicionalno indijsko jelo koje se priprema s janjetinom s ražnja te poslužuje s jogurtom: „Upotrebom tipičnih indijskih začina poput kardamoma lako ćete zamisliti da se nalazite na nekoj od plantaža aromatičnih začina u različitim predjelima Indije.” Videozapis s detaljnim uputama na engleskom jeziku pronađite ovdje.

Desert: Palačinke s kompotom od jabuka iz Europe

Kao što je poznato, šećer dolazi na kraju. Mjesta za desert uvijek bi trebalo ostati, a neki kuhari čak tvrde da je upravo desert najvažniji dio jelovnika. Udo Leick, chef iz Njemačke predstavlja recept za slatke palačinke s kompotom od jabuka.

„Palačinke sljubljene s ukusnim jabukama, kremom od ​​sira i grožđicama svojim će vas okusom odmah asocirati na kafić u Parizu ili planinarski dom u Švicarskoj.“ Cijeli videozapis s detaljnim uputama pogledajte ovdje.