Iskoristite energiju mladog Mjeseca u Blizancima

Ovaj mladi Mjesec događa se u petak 22. svibnja 2020. na 2 stupnju Blizanca čime završava ciklus koji je započet mladim Mjesecom u Biku – 23. travnja 2020., i čime započinje novi. 

Mladi Mjesec uvijek ukazuje na završetak jednog i početak novog ciklusa – ciklusa rasta, a također ukazuje i na povećanje svijesti. U vrijeme mladog Mjeseca dobro je planirati i započinjati nove projekte, kretati u nešto novo kao i čistiti i otklanjati loše navike. Mjesec sada djeluje poticajno na nas i jača našu intuiciju. 

Ovaj mladi Mjesec obilježen je ugodnim odnosom sa Saturnom (ozbiljnost, odgovornost, stabilnost, mogućnost da nešto traje u vremenu), ali i napetim odnosom Merkura i retrogradne Venere s Neptunom (konfuzija, magla, nejasnoća, tajna). Zbog ove postavke na nebu, bilo bi dobro da su naši novi početci bazirani na realnim osnovama, međutim Neptun će nam stvarati određenu nejasnoću i konfuziju zbog čega možda, u prvom trenutku, nećemo točno znati gdje smo krenuli.

Vrijeme mladog Mjeseca općenito je najbolje vrijeme za sjetvu jer najsnažnije potiče sve vrste rasta, a isto se odnosi i na naše želje, snove i ideje koje će imati priliku manifestirati se ako sada budu „posađene“. Najbolje vrijeme za korištenje energije mladog Mjeseca je u razdoblju od 8 sati od njegovog početka kada bi bilo dobro da uzmete papir i olovku te zapišete svoje najsnažnije želje. Zahvaljujući postavkama na nebu, inspiracije i mašte nam neće nedostajati.

Koristeći energiju mladog Mjeseca i prepuštajući se mističnom vodstvu Svemira mi dozvoljavamo stvarima da se dogode. Uostalom zašto se ne bi, barem jednom mjesečno u vrijeme mladog Mjeseca, prepustili nepredvidljivosti života i kao djeca zamišljali stvari koje želimo? Budući da se ovaj mladi Mjesec događa u znaku Blizanca koji je zračnog elementa i promjenjive kvalitete, naše ideje i želje bi mogle biti vrlo zanimljive.

Za vrijeme ovog mladog Mjeseca dobro je usredotočiti se na pozitivne osobine znaka Blizanca te razmotriti kako ih konstruktivno uklopiti u svoj život. Bilo bi također dobro da sad nađete način da nešto promijenite, a ta promjena bi se prije svega trebala odnosi na vaše stavove, komunikaciju i način razmišljanja. 

Ako zavirite u svoj natalni horoskop i vidite u kojoj će se natalnoj kući odvijati ovaj mladi Mjesec, mogli biste dobiti detaljnije informacije o tome kako će on osobno djelovati na vas te hoće li biti potrebno progovoriti ili pažljivo razmotriti težinu svojih riječi. 

Važno je vidjeti u kojoj se natalnoj kući nalazi znak Blizanca jer ako se, na primjer, nalazi u četvrtoj kući tada je vrijeme za promjene u domu, za proljetno čišćenje ili možda preseljenje, no ako vam je znak Blizanca na vrhu šeste kuće tada bi bilo dobro krenuti na post i čišćenje organizma.

Obzirom da se mlad Mjesec u Blizancima događa samo jednom godišnje, sad je bitno da se pokrenete i to na životnom području koje opisuje natalna kuća kojom vam ovaj mladi Mjesec prolazi.

Sanja Vicić