POMRČINA MJESECA U STRIJELCU Kako i na koga djeluje

Ovaj puni Mjesec dogodit će se u petak, 5. lipnja, u 21.12 sati na 15⁰ Strijelca. 

Puni Mjesec poznata je pojava u kojoj se Mjesec suprotstavlja Suncu i mi smo obično prozvani da pomirimo te dvije strane u nama i oko nas. 

Ovo je vrhunac, odnosno eskalacija događaja koji su pokrenuti za vrijeme mladog Mjeseca u Blizancima – 22. svibnja.

U priču oko ovog punog Mjeseca, osim Sunca u Blizancima i Mjeseca u Strijelcu, upleli su se još retrogradna Venera koja je u Blizancima, te Mars i Neptun iz Riba. 

Venera se zajedno sa Suncem suprotstavlja Mjesecu, a onda oni svi zajedno čine napeti aspekt prema Marsu i Neptunu. Ovakva postavka planeta na nebu, u astrologiji se zove T-kvadrat i predstavlja veliku silu energija koje ne podržavaju jedna drugu.

Ono što je još zanimljivo za ovaj puni Mjesec je njegova pomračenost koja nastaje zbog blizine Mjesečevih čvorova. Pomrčina nastaje u trenutku kad Mjesec uđe u Zemljinu sjenu i tada Mjesec poprima zagasito crvenu boju. Za pomrčine je zanimljivo da uvijek dolaze u paru tako da nas već 21. lipnja očekuje nova pomrčina – ovaj put pomračeno će biti Sunce u znaku Raka.

Pomrčina Mjeseca snažno je emocionalno vrijeme koje najjače djeluje na naše odnose. Mjesečeva pomrčina može izazvati određenu krizu u odnosima, a  poseban naglasak bit će na onome što nam nedostaje.

U vrijeme pomrčine Mjeseca lakše prepoznajemo neku svoju želju ili potrebu koju imamo u odnosu, a koje možda nismo bili u potpunosti svjesni. Osim na odnose, naša svijest može biti usmjerena i na neka druga područja života, kao na primjer – na odnose s inozemstvom, putovanja, neka zakonska pitanja, duhovnost, obrazovanje i slobodu. Stvari koje su bile skrivene, sad mogu isplivati na površinu – moguće je skidanje ružičastih naočala i suočavanje s onim od čega uporno pokušavamo pobjeći. Prošlost nam opet može pokucati na vrata, a na nama je da se pitamo zašto i što to još trebamo naučiti

Ovom pomrčinom Mjeseca otvorena je sezona pomrčina na relaciji Blizanci/Strijelac koje će u idućih godinu i pol dana otvoriti neka nova poglavlja naših života. Koja će to poglavlja biti ovisi o našem natalnom horoskopu i kućama na čijim vrhovima imamo Blizance i Strijelca.

Energije ovog pomračenog Mjeseca najviše će utjecati na osobe koje imaju planete ili važne točke na oko 15ᵒ promjenjivih znakova – Blizanaca, Djevice, Strijelca i Riba. Međutim, ni drugi znakovi neće biti u potpunosti pošteđeni jer se energije pomračenja osjete još narednih  šest mjeseci. 

Sanja Vicić