Projekcije Star Film Festa moći će se pratiti online

Sedmi Star Film Fest pratite uživo na lokacijama u Sisku, a ove godine premijerno i online, za sigurno i neograničeno uživanje u filmovima.

Kako bi približili filmove što široj publici, a istovremeno uvažili upute zbog novih okolnosti organizatori najavljuju da će sedmo izdanje Star Film Festa unijeti i veliku novost u obliku online održavanja projekcija filmova. Filmovi će tako ispuniti zaslone vaših računala, mobitela te čarobnom srebrnom svjetlosti filmskih zvijezda upotpuniti ljetne večeri.

Ipak običaj odlaska u kino i tradicionalnih projekcija na otvorenom neće nestati samo zato što moramo biti jedni od drugih na udaljenosti, stoga će i ove godine SFF imati svoje stvarno i vrlo životno izdanje. Romantično okruženje Kazališta 21 još jednom će poslužiti kao najljepša pozornica za večernje projekcije. Onako kako filmski romantici i zaslužuju gledati vizualna remek-djela.

U kalendarima zaokružite 14. kolovoz i otisnete se na putovanje galaksijom filmova. Tada započinje Star Gardens koji će se nastaviti 21. kolovoza, te 29. kolovoza. Star Gardens, jedinstveno mjesto za sve ljubitelje sedme umjetnosti, nudit će projekcije filmova Kino Kluba Sisak i članova Kino Kluba Sisak kao i nagrađivane filmove autora iz cijelog svijeta pod zvjezdanim nebom na atraktivnim lokacijama uz više od dva sata kino programa. Star Gardens i ove godine je potpuno besplatan, a gledatelje očekuju iznenađenja poput filmskog kviza, nagradne igre i promotivnih poklona.

Star Film Fest 2020. ponudit će posjetiteljima posjet i sudjelovanje u brojnim filmskim, svemirski dobrim radionicama gdje će se gosti moći okušati u nečem novom. Cilj festivala je približiti različite vrste filmova istovremeno stvarajući mjesto gdje će profesionalci i amateri razmjenjivati kreativne ideje, predstavljati svoje projekte i pronaći inspiraciju za nove. Filmske kategorije koje će biti zastupljene na Star Film Festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film.

Uslijed okolnosti proizašlih iz uvođenja mjera protiv sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19 realizacija ovogodišnjeg programa odvijat će se sukladno preporučenim mjerama epidemioloških službi.

Foto Jan Mastrovic


PROGRAM

3.9.2020. (ČETVRTAK)

19:00 h – filmska glazba | Alen Bakarić & Sven Tomanić | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3│ ONLINE

19:30 h –  “965 minuta djevojke” izložba|filmske dive | Mima Juračak | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima │ ONLINE

20:00 h – Otvorenje Star Film Festa | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3 │ ONLINE

20:30 h – Projekcije pobjednika Star Film Festa 2019 | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3 │ONLINE

4.9.2020. (PETAK)

9:00 h – Prva natjecateljska projekcija │ONLINE

11:00 h – Radionica snimanja │Filip Tot│ Kazalište 21│Trg grada Heidenheima 3 │ONLINE

13:00 h – Druga natjecateljska projekcija│ONLINE

15:00 h – Acoustic jam session│ONLINE

16:00 h – Treća natjecateljska projekcija│ONLINE

18:00 h – Četvrta natjecateljska projekcija│ONLINE

20:15 h – Projekcija filma F20 │Arsen Anton Ostojić│ vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3

21:00 h  – Peta natjecateljska projekcija│ONLINE

5.9.2020. (SUBOTA)

9:00 h –  Šesta natjecateljska projekcija│ONLINE

11:00 h – Sedma natjecateljska projekcija│ONLINE

14:30 h –  Radionica snimanja │Filip Tot│ Kazalište 21│Trg grada Heidenheima │ONLINE

17:00 h  –  Acoustic jam session│ONLINE

18:00 h  – Radionica i predavanje: „Kako na Nebu tako i na Star Film Festu – Plejade (Vlašići) kroz mitologiju, geografiju, jezik, arhitekturu i geometriju” │ Kazalište 21│Trg grada Heidenheima │ONLINE

20:15 h – Projekcija filma Zagrebački Ekvinocij │Svebor Mihael Jelić│vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3

21:45 h – Proglašenje pobjednika │vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima│ONLINE

22:00 h – Projekcije pobjednika Star Film Festa 2020 | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3│ONLINE

*Filmovima će se  moći pristupiti putem službene stranice Star Film Festa od 3. rujna u 20 sati do 5. rujna u 20 sati na adresi: Sfilmfest.com