POLE ART CROATIA Prvo umjetničko natjecanje u plesu na šipci ove nedjelje

U nedjelju, 1. listopada u 20 sati u Domu Hrvatskih Branitelja u Puli, po prvi puta održava se umjetničko natjecanje u plesu na šipci, Pole Art Croatia.

Josh Taylor

Natjecanje Pole Art Croatia obilježava finalnu večer četverodnevnog sportsko-plesnog kampa posvećenog plesu na šipci Croatia Pole Camp koji se održava u Hotelu Brioni u Puli.

Gledatelji će moći uživati u jedinstvenim plesnim predstavama dvadesetak natjecatelja iz cijelog svijeta, u kategorijama Amateurs (Početnici), Semi-professionals (Polu-profesionalci) i Professionals (Profesionalci).

Natjecatelji će otplesati individualan osjećaj ili priču, a oštro oko sudaca ocjenjivat će vrsnost tehničke izvedbe, razinu snage i fleksibilnosti sportaša, muzikalnost, fluidnost uz glazbu, kostim i bogatstvo koreografije te sveukupan dojam i scenski nastup. Na kraju večeri, bit će dodijeljene nagrade i proglašen pobjednik ili pobjednica svake kategorije.

Međunarodni suci ovog natjecanja ove godine su Amerikanka Nadia Sharif, Ruskinja Daria Chebotova, Englez Josh Taylor i Španjolka Maria Contreras. Nadia Sharif vrckasta je instruktorica plesa na šipci, trenutno radi u Los Angelesu, često nastupa i vodi svoji modni brand karakteristične odjeće udobnog urbanog stila „Twisted Movement“.

Daria Chebotova poznata je po svom egzotičnom stilu plesa. Bavljenje ritmičkom gimnastikom osiguralo joj je gipkost u plesu na šipci i osvajanje brojnih nagrada na natjecanjima. Josh Taylor vrstan je instruktor plesa na šipci i koreograf. Maria Contreras je osnivačica vodećih studija plesa na šipci u Barceloni i organizatorica poznatog Barcelona Pole Campa.

Nadia Sharif s polaznicama radionice

Organizatorica i voditeljica večeri, Nikolina Jurišić, i udruga S Fitness, godinama promoviraju ples na šipci kao zahtjevnu sportsko-plesnu disciplinu, za koju se zanima sve više žena i muškaraca u Hrvatskoj.