Opaka agentica Frankie i nježni superagent Will u seriji “Whiskey Cavalier”

Doma TV od četvrtka, 19. studenoga premijerno emitira dramsku seriju ‘Mr. Cavalier’ u kojoj Lauren Cohan glumi opaku agenticu CIA-je Frankie Trowbridge, a Scott Foley žilava, ali nježna FBI-eva superagenta Willa Chasea. Njegovo je kodno ime Whiskey Cavalier, a zajedno s agenticom Frankie predvodi međuagencijski tim nesavršenih, duhovitih i junačkih špijuna koji povremeno spašavaju svijet, ali i jedni druge, dok se snalaze po krivudavim cestama prijateljstva, romantike i uredske politike.

‘Whiskey Cavalier’ dinamična je akcijska dramska serija koja prati pustolovine FBI-eva agenta Willa Chasea, bivšeg marinca i pilota helikoptera koji je završio studij poezije, a sada je jedan od najboljih agenata FBI-a. S jedne strane nevjerojatno osjećajan tip, s druge opaki vojnik, njegovo je kodno ime Whiskey Cavalier. CIA-ina operativka Francesca „Frankie“ Trowbridge potpuni je misterij. Smrtonosna zahvaljujući borilačkim vještinama i skrivenoj prošlosti, izašla je iz Langleyja i sada ima najveći postotak zarobljavanja među CIA-inim špijunima. Prisiljeni surađivati, Will i Frankie zajedno vode međuagencijski tim međunarodnih superšpijuna koji čine Willova najbolja prijateljica i sustanarka Susan Sampson, koja je ujedno i FBI-eva najbolja profilerka; Frankien najbolji prijatelj i čuvar svih njezinih tajni Jai Datta, čija sofisticirana i ležerna elegancija prikriva njegovo pedantno planiranje; i Edgar Standish, nestašni analitičar NSA-e koji je sve njih okupio nakon što su ga Rusi ugrabili zbog krađe osjetljivih podataka.

Sada će ovaj tim iznimno vještih obavještajaca morati pronaći način da zajedno povremeno spasi svijet (i jedni druge) dok se kreću krivudavim cestama prijateljstva, romantike i uredske politike. Bilo da se radi o deaktiviranju nuklearnog oružja u podzemnoj željeznici, obrađivanju ruskog agenta ili pronalaženju neprocjenjivih predmeta, ovaj jedinstveni tim donosi nam pregršt prave špijunske akcije, romantike, humora i spletki u jednosatnoj akcijskoj dramskoj seriji koja se odvija po lokacijama diljem svijeta.

U prvoj sezoni tim Whiskey odlazi u Prag na prvu službenu misiju gdje Will mora zavesti udovicu zloglasnog tajkuna kako bi dobio pristup popisu njegovih klijenata kriminalaca, ali Frankie sumnja da će on uspjeti obmanuti tugujuću ženu. Natrag u New Yorku, FBI dodjeljuje timu novu osobu za vezu koja je ujedno i posljednja osoba koju Will želi vidjeti. Will i Frankie nastavljaju se sukobljavati, a njihova sve veća netrpeljivost mogla bi ugroziti sljedeću misiju tima u Rimu, gdje imaju zadaću spriječiti teroristički napad.

O glumcima

SCOTT FOLEY

(Will Chase)

Na televiziji imali smo priliku gledati Scotta Foleyja u dramskoj hit-seriji Skandal te hvaljenim serijama Warner Bros produkcije: Felicity, Okus krvi, Uvod u anatomiju, The Unit, A.U.S.A i Stažisti.

Foley je u dugometražnom filmu debitirao filmom Vrisak 3 Wesa Cravena u produkciji Dimension Films. Uslijedile su glavne uloge u filmu Below s Matthewom Davisom i nezavisnom filmu Rennie’s Landing s Ethanom Embryjem i Peterom Facinellijem. Glumio je i u filmu Let’s Kill Ward’s Wife koji je on napisao, režirao i producirao te TV filmu Final Vision i Netflixovom filmu Naked. Foley je na Broadwayu debitirao u predstavi The Violet Hour. Godine 2014. glumio je Michaela Astora u drami The Country House Donalda Marguilesa u Geffen Playhouse.

WHISKEY CAVALIER - ABC's "Whiskey Cavalier " stars Lauren Cohan as Francesca "Frankie" Trowbridge, and Scott Foley as Will Chase. (ABC/Craig Sjodin)

LAUREN COHAN

(Francesca „Frankie“ Trowbridge)

Lauren Cohen mnogima je poznata po ulozi Maggie Green u AMC-jevoj hit-seriji o zombijima Živi mrtvaci koja je trenutno ušla u svoju jedanaestu sezonu.

Cohan je 2018. glumila s Markom Wahlbergom u akcijskom filmu Mile 22 redatelja Petera Berga. 2017. imali smo je priliku gledati na velikom platnu u biografskom filmu o Tupac Shakuru All Eyez on Me u kojem je glumila Leilu Steinberg, ranu Tupacovu mentoricu. Prethodno je glumila u STX-ovu The Boyu, horor trileru u produkciji Lakeshore Entertainment i Vertigo Entertainment. Film je režirao William Brent Bell (Sotona: Razotkrivanje). 2016. pojavila se u filmu Batman v. Supermana: Zora pravednika u ulozi Marthe Wayne, majke Brucea Waynea i supruge dr. Thomasa Waynea. Također je gostovala u dvije epizode serije The Mindy Project. Cohan se prethodno pojavila u gostujućoj ulozi u jednoj epizodi serije Zakon i red: Odjel za žrtve. Na televiziji smo je također imali prilike gledati u serijama Nadnaravno, Chuck i Vampirski dnevnici te u gostujućim ulogama u serijama Moderna obitelj, CSI: New York i Zaboravljeni slučaj.

TYLER JAMES WILLIAMS

(Edgar Standish)

Glumac od djetinjstva, Tyler James Williams prikupio je široku paletu kritički hvaljenih uloga. Nedavno je igrao ključnog lika u radnji serije Detroit Kathryn Bigelow.

Williams je počeo glumiti s četiri godine u dječjoj seriji Ulica Sezam. Nastavio je karijeru u seriji nominiranoj za nagrade Emmy i Zlatni globus, Svi mrze Chrisa, za koju je osvojio NAACP-ovu nagradu za izvanrednog glumca u humorističnoj seriji. Impresivna je njegova putanja od igranja mladog Chrisa Rocka do prvog mladog crnca koji je ubijen u incidentu u motelu Algiers tijekom nereda u Detroitu. Williams je glumio u filmu Dear White People koji je 2014. dobio posebnu nagradu žirija na filmskom festivalu u Sundanceu. Također je glumio u komediji Tylera Perryja Peeples i Unaccompanied Minors. Na televiziji smo ga imali priliku gledati u serijama Živi mrtvaci, Zločinački umovi: Preko granica, Key & Peele, Zakon i red: Odjel za žrtve, Dr. House, Igrači, u gostujućim ulogama u Saturday Night Live i u glavnoj ulozi u TV filmu Let It Shine.

VIR DAS

(Jai Datta)

Vir Das učvrstio se kao jedna od najvećih zvijezda indijskog Bollywooda, a sada je jedan od najistaknutijih glumaca/komičara u usponu u Americi. On je prvi indijski komičar koji je dobio stand-up specijal na Netflixu, što je rezultiralo nizom ugovorom s tom platformom. Njegov prvi specijal, Abroad Understanding, izašao je 2017. godine i dobio same pohvale. Njegov drugi specijal, Losing It, premijerno je prikazan u prosincu 2018. godine, prikupivši niz pozitivnih komentara na društvenim mrežama širom svijeta.Na svjetskoj stand-up turneji koja je obuhvatila 20 zemalja na šest kontinenata, Das je rasprodao niz nastupa, uključujući i onaj u prestižnom londonskom kazalištu Soho. Također je nastupio na Edinburgh Fringe Festivalu i Montreal’s Just For Laughs festivalu komedije, a više je puta gostovao i u TBS-ovom Conanu. Dasa je nedavno Variety proglasio jednim od 10 najpopularnijih komičara za gledanje, što je dokaz da ga čeka svijetla budućnost.

JOSH HOPKINS

(Ray Prince)

Dinamičan i svestran glumac, Josh Hopkins veteran je televizijskog i igranog filma. Whiskey Cavalier prva je Hopkinsova redovna uloga u seriji otkako je igrao agenta FBI-a Liama O’Connora u prvoj sezoni ABC-ovog Quantica s Priyankom Choprom. Prethodno je glumio s Courteney Cox u dugogodišnjoj humorističnoj seriji Cougar Town. Tijekom posljednje sezone Cougar Towna Hopkins se zavukao iza kamere i režirao jednu epizodu.

Hopkinsa smo nedavno imali priliku gledati u stalnoj ulozi u trećoj sezoni HBO-ove antologijske kriminalističke serije Pravi detektiv s Mahershalom Alijem i Stephenom Dorffom. Uz to, Hopkins glumi u filmu Crown Vic s Thomasom Janeom i Lukeom Kleintankom. Tamo glumi prekaljenog losanđeleskog policajca koji krši pravila na Janeovom području. Hopkins je debitirao stalnom ulogom u FOX-ovoj hvaljenoj seriji Ally McBeal. U ovoj seriji Davida E. Kelleyja Hopkins je tumačio Raymonda Milberryja, suparnika i simpatiju Ally McBeal koju je igrala Calista Flockhart. Hopkinsove ostale TV uloge uključuju ABC-jevu dramsku seriju Privatna praksa; CBS-ove serije Swingtown, CSI: Miami i Šaptačica duhovima; ABC-jevu dramsku seriju Braća i sestre s Calistom Flockhart i Sally Field; CBS-ovu dramu Surrender, Dorothy s Diane Keaton; CBS-ovu miniseriju snimljenu prema predlošku Roberta Ludluma Covert One: The Hades Factor; originalni TNT-ov film Pirati Silicijske doline s Noahom Wyleom i Anthonyjem Michaelom Hallom te FOX-ov New York Undercover.


(Whiskey Cavalier), SAD, 2019., dramska serija

Izvršni producenti: Bill Lawrence, David Hemingson, Peter Atencio, Jeff Ingold

Glume:

SCOTT FOLEY (Will Chase)

LAUREN COHAN (Frankie Trowbridge)

ANA ORTIZ (Susan Sampson)

TYLER JAMES WILLIAMS (Edgar Standish)

VIR DAS (Jai Datta)

JOSH HOPKINS (Ray Prince)