Boris Štok objavio album “Uvijek dio mene”

Boris Štok – svestrani riječki pjevač, skladatelj i tekstopisac te jedan od najinovativnijih glazbenika domaće scene, objavio je  drugi po redu studijski album “Uvijek dio mene”.

Kompletiranju novog albuma prethodio je naslovni radijski singl “Uvijek dio mene”. Ta pjesma za sada još nije dobila svoje video izdanje, no zato je prije nekoliko tjedana objavljen video spot za aktualni hit „Predajem se tebi” u čijoj je maestralnoj ekranizaciji uz redateljicu Marcellu Zanki sudjelovala i poznata TV voditeljica Iva Šulentić. Pjesma „Predajem se tebi” na novom albumu Borisa Štoka dolazi u originalnoj, 7 minuta dugoj verziji.

“Imam puno glazbenih utjecaja, slušao sam stvarno sve i svašta… Puno elektra, grungea, darka, pop glazbe. Bitno je samo da je muzikalno. Danas kada pogledam što slušam u autu, koje ploče doma zavrtim…

Uvijek se nekako vratim Bowieju, Amy Winehouse, Depecheu, Moloku, E. Badu, Roisin Murphy, Arctic Monkeysima, ali jako volim i Florence, Tame Impala, Hoziera, Black Pumas, Future Islands… Vokalno najviše su na mene utjecali David Bowie, Jeff Buckley, Eddie Vedder, Curtis Mayfield, Sinatra, Marvin Gay i masa soul pjevača i pjevačica. Stvarno slušam sve.”

Još u svibnju prošle godine, pjesmom “Samo trag” započeo je konkretan rad na ovom albumu. Pjesma je donijela novi zvuk i estetiku u produkcijskom smislu, ubačeni su elementi gospela, drugačija ritmika, a opet prepoznatljiv senzibilitet vokala i melodije. Uslijedila je hipnotički moderna elektro-pop pjesma čiju je mističnost dodatno upotpunio gostujući vokal glumice Nataše Janjić.

Veljača ove godine bila je u znaku Borisove obrade pjesme “Love Will Tear Us Apart” Joy Divisiona, benda kultne manchesterske scene. Naime, tijekom rujna 2015. godine te proljeća 2016. Boris je u Berlinu i Londonu snimio kompletan materijal na engleskom jeziku. Pjesme su nastale u studijima “Nhow studio”, “Mute records studio” i “Miloco studios”, a miksao ih je legendarni Kevin Paul, bliski suradnik Nicka Cavea i dugogodišnji inženjer u “Mute records”. Dio tog materijala je i obrada pjesme “Love Will Tear Us Apart” koja je sada objavljena i na novom albumu Borisa Štoka.

I na ovom albumu Boris je surađivao sa svojim stalnim suradnicima. Mix potpisuje Matej Zec, većina pjesma nastala je u koprodukciji s Darkom Terlevićem iz The Siidsa, a pjesma „Prašina” nastala je u suradnji sa Sandijem Bratonjom iz skupine Urban&4.

Za početak sljedeće godine već je u pripremi i video spot za pjesmu „Reci mi” kada će album „Uvijek dio mene” doživjeti i svoje LP izdanje. Boris već marljivo priprema materijal za treći album, autorske pjesme s orkestracijama gdje surađuje s Oljom Dešićem (kompozitor, suradnik i dugogodišnji član Belan & Fiumens).


Popis pjesama
  1. Intro
  2. Predajem se tebi
  3. Uvijek dio mene
  4. Još uvijek
  5. Prašina
  6. Reci mi
  7. 3:12 AM / Island
  8. Mi
  9. Samo trag
  10. Kad more povuče se
  11. Zaboravi
  12. Ne trebam više ništa
  13. Love Will Tear Us Apart

Remix “Predajem se tebi”

Hit “Predajem se tebi” Borisa Štoka popularni synth wave dvojac pocket palma (Anja Papa i Luka Vidović) remixirali su u poslasticu koja mami na ples.

“Već dulje vrijeme pratimo rad Borisa Štoka i veliki smo fanovi tako da nam je jako drago da nam se pružila prilika napraviti ovaj remix. Htjeli smo ovu pjesmu rekonstruirati na malo moderniji način i zapravo nije toliko u stilu pocket palme, a ponekad nam dobro dođe da nakratko zaronimo i u druge žanrove”, o inspiraciji iza remixa ispričali su pocket palma.

 

O Borisu

Boris je jedan od osnivača višestruko nominirane i nagrađivane skupine Quasarr, s Vedranom Križanom osnovao je 2008. godine projekt Manofon, a od 2016. godine djeluje kao samostalni umjetnik.

Godine 2017. objavio je debitantski EP “Puls” sa šest pjesama, a početkom listopada 2018. objavljuje i prvi dugosvirajući album nazvan “Ispod kože” koji je nagrađen i prestižnom nagradom Porinom u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe.

Glazba Borisa Štoka, neraskidivo je povezana s njegovom obožavanom Rijekom.

Foto by Vanja Tataj Štok