GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2021. Ovnovi spremni ostvariti svoje ciljeve

Energija Jarca koja je prevladavala u 2020. godini u 2021. neće imati toliko utjecaja na događaje. Jedini planet koji je još u Jarcu je Pluton i zbog toga će tema promjene postojećeg stanja i preispitivanja tradicija i normi i dalje biti aktualna.  Jupiter i Saturn su se preselili u Vodenjaka i sada ćemo više biti usmjereni prema budućnosti.

Želimo promjene, inovacije i spremni smo probati i ono što je nekonvencionalno, neuobičajeno. Više ćemo brinuti što je najbolje za svih, za kolektiv.  

Svi ćemo se složiti da je 2020. bila godina značajnih promjena. Iz temelja nam se promijenio život kakvog smo poznavali, a to je za većinu bilo jako teško. Otvara se novo poglavlje i dobivamo priliku biti promjena koju želimo.  

Energija se značajno mijenja u 2021. godini jer će prevladavati energija elementa zraka, zračnih znakova (Vodenjak, Blizanac, Vaga). Saturn i Jupiter su u prosincu 2020. ušli u Vodenjaka i ostavili Plutona samog u Jarcu. Saturn je tradicionalni vladar Vodenjaka, a suvladar u modernoj astrologiji mu je Uran  koji se još nalazi u Biku. Kao rezultat toga, Saturnova je energija jaka i u 2021., te će doći do određene napetosti između Saturna i Urana.

Zahvaljujući Jupiteru u Vodenjaku, 2021. bit će godina koja daje opravdan razlog za nadu: moći ćemo se slobodnije kretati, raspoloženje će se poboljšati i poslovne će aktivnosti opet krenuti. Kako će se to točno događati, vidjet ćemo. Moramo pričekati. Zbog veze Saturn-Uran, bit će ovo i godina većih društvenih, političkih i ekonomskih izazova i promjena.

Nećemo se više zadržavati na 2020., nego idemo vidjeti kakva će nam biti 2021.


Posljednje dvije godine su bile borbene. Vaše su vam aktivnosti donijele veće poštovanje od strane vaših suradnika, i to je bilo vrijeme u kojem ste mogli jasno uvidjeti što je djelotvorno, a što nije, što osnažuje. Međutim, bilo je to i obeshrabrujuće vrijeme jer je vaša energija bila niska. Osim toga, bilo je teško nositi se s Vladom, roditeljima i autoritetima. Život je bio kušnja. Ponekad su vam ambicije bile osujećene. Te su prepreke sada gotove. Možete se opustiti.

Imat ćete veće mogućnosti proširiti bazu prijatelja. Nove osobe s kojima se veze uspostave, trebale bi se pokazati vjernima i odanima. Snažni duh velikodušnosti prostrujat će između vas i prijatelja. Potvrdit će svoje namjere otvarajući vam mnoga nova vrata i pružajući prilike. Savjeti bliskih suradnika mogu biti neprocjenjivi, bez traga zavisti s njihove strane.

Nakon nekoliko godina nepovoljnih za rast i razvoj, stekli ste mudrost koju možete podijeliti. Radili ste i na strahovima zbog kojih niste mogli koristiti svoja prava. Sada ste spremni govoriti, podučavati i voditi. Nemojte se bojati svoje karizme.

Godine 2020. Mars je oslobodio vašeg unutarnjeg ratnika i aktivista. 2021. daje vam priliku usmjeriti svoju strast i ostaviti trag. Načini na koje djelujete utemeljeni su na praktičnosti i mogli biste sudjelovati u pokretu ili voditi druge. Mogli biste se politički uključiti ili biti nominirani za člana odbora. Započnite godinu izjavom o misiji koju ste za sebe namijenili i dopustite da to vodi vaše odluke. 

Sjeverni čvor u Blizancima ispitat će vaša uvjerenja i svjetonazor. Pomrčine 26. svibnja i 10. lipnja najavljuju otkrića koja vam pomažu u prevladavanju ograničavajućih stavova i uvjerenja. Radoznalost neka bude ključna, budite spremni ispitati ono što mislite da znate.

Kada se Saturn kreće kroz Vodenjaka, vaš bi se društveni krug mogao promijeniti. Prijatelji će se pokazati u svom pravom svjetlu. Dok razaznate kako najbolje usredotočiti svoje vrijeme i energiju, možda ćete otkriti da ste prerasli neke svoje veze. Cijenite kako je vaša zajednička povijest pomogla oblikovati vaš život i otpustite ako je potrebno. 

Financije bi mogle oscilirati, posebno u veljači, lipnju i prosincu. Očekuju se neke promjene s obzirom na izazove. Međutim, neka iznenađenja mogla bi pokrenuti ideje za nove načine stjecanja prihoda. 

Prijateljstvo bi se u proljeće moglo pretvoriti u ljubavnu vezu. Ako ste u vezi, osjećat ćete se sigurnije i mirnije zbog svoje obveze u ovoj godini.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com