GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2021. Djevice će se i naraditi i zaraditi

Energija Jarca koja je prevladavala u 2020. godini u 2021. neće imati toliko utjecaja na događaje. Jedini planet koji je još u Jarcu je Pluton i zbog toga će tema promjene postojećeg stanja i preispitivanja tradicija i normi i dalje biti aktualna.  Jupiter i Saturn su se preselili u Vodenjaka i sada ćemo više biti usmjereni prema budućnosti.

Želimo promjene, inovacije i spremni smo probati i ono što je nekonvencionalno, neuobičajeno. Više ćemo brinuti što je najbolje za svih, za kolektiv.  

Svi ćemo se složiti da je 2020. bila godina značajnih promjena. Iz temelja nam se promijenio život kakvog smo poznavali, a to je za većinu bilo jako teško. Otvara se novo poglavlje i dobivamo priliku biti promjena koju želimo.  

Energija se značajno mijenja u 2021. godini jer će prevladavati energija elementa zraka, zračnih znakova (Vodenjak, Blizanac, Vaga). Saturn i Jupiter su u prosincu 2020. ušli u Vodenjaka i ostavili Plutona samog u Jarcu. Saturn je tradicionalni vladar Vodenjaka, a suvladar u modernoj astrologiji mu je Uran  koji se još nalazi u Biku. Kao rezultat toga, Saturnova je energija jaka i u 2021., te će doći do određene napetosti između Saturna i Urana.

Zahvaljujući Jupiteru u Vodenjaku, 2021. bit će godina koja daje opravdan razlog za nadu: moći ćemo se slobodnije kretati, raspoloženje će se poboljšati i poslovne će aktivnosti opet krenuti. Kako će se to točno događati, vidjet ćemo. Moramo pričekati. Zbog veze Saturn-Uran, bit će ovo i godina većih društvenih, političkih i ekonomskih izazova i promjena.

Nećemo se više zadržavati na 2020., nego idemo vidjeti kakva će nam biti 2021.


Jupiter i Saturn promijenili su znak. Za Jupitera je to prvi put nakon 12 godina da će se vratiti u ovaj dio vaše karte, a za Saturna to je prvi put nakon 29 godina. U osnovi, ova će promjena utjecati na vaš posao, kako obavljate svakodnevne zadatke, na vaše cjelokupno zdravlje, pa čak i na odnos s kućnim ljubimcima. Kad je posao u pitanju, jako ćete se truditi u sljedeće dvije godine – naradit ćete se! Međutim, sada je savršeno vrijeme za poboljšanje postojećeg posla. A ako ne možete poboljšati postojeći posao, možete dobiti bolji posao!  Jupiter će vašem zdravlju dati poticaj, međutim, Saturn bi mogao povećati probleme s ukočenim zglobovima.

Jupiter, planet koji daruje sreću, nalazi se u vašoj šestoj natalnoj kući. Kao rezultat toga, trebali biste otkriti kako će vaše radne vještine biti traženije. Potencijalni poslodavci ponudit će vam više novca i bolje pogodnosti za iskazivanje vaših talenata. Vaš posao može zahtijevati više putovanja. Samozaposlene Djevice mogu povećati broj radnih mjesta i pronaći najbolje kandidate. Oni koji su uključeni u brigu ili uzgoj kućnih ljubimaca trebali bi ozbiljno povećati  poslovanje.

Naporno ste radili na postavljanju temelja za ono što će se manifestirati ove godine nakon priprema koje ste odradili tijekom posljednje dvije godine. Nastavite se kretati naprijed, korak po korak. Vaši su profesionalni ciljevi nadohvat ruke, a ove godine možete postići veće priznanje bez toliko truda. Sjeverni čvor je u vašem sektoru karijere. Mjesečeva pomrčina 26. svibnja pomoći će vam ukloniti prepreke, a pomrčina Sunca 10. lipnja označava početak projekta ili nove mogućnosti. 

Budući da vas više motivira profesionalni rast, morat ćete upravljati stresom i dobrobit učiniti glavnim prioritetom. Pazite na svoje zdravlje vodeći računa o prehrani, odvajajući vrijeme za vježbanje i izbjegavajući forsiranje. Ravnoteža je presudna, posebno za vrijeme retrogradnog Merkura od 30. siječnja do 10. veljače i 29. svibnja do 22. lipnja. 

Obiteljske okolnosti mogle bi uzrokovati povratak u prošlost dok se krećete kroz obrasce predaka i duboko zacjeljujete Južnim čvorom u Strijelcu. Kroz ove ćete teme raditi cijelu godinu i zatvoriti poglavlja nezdrave dinamike odnosa sa Sunčevom pomrčinom 4. prosinca. 

Veze su još jedno područje života u kojem ćete doživjeti pomak dok se Jupiter 13. svibnja probija u Ribe i sjajno svijetli na partnerstvima i obvezama. Možda ćete se promijeniti u srcu jer prepoznajete kako možete biti slobodni i sami u partnerskom odnosu. Na kraju godine naučit ćete kako dopustiti drugima da vam pomažu, podržavaju i vole vas bezuvjetno. Ne morate zaraditi ovu ljubav, samo je primite.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com