Apsolventica ekonomije Nikolina Mirković nova je Kraljica Hrvatske

Hrvatski izbor ljepote – Kraljica Hrvatske – povodom Međunarodnog dana žena, objavio je da je nova Kraljica Hrvatske – Nikolina Mirković, koja je u velikoj konkurenciji, osvojila krunu za 2020 godinu.

Nikolina Mirković, 24 godišnja apsolventica ekonomije iz Zagreba, da ima kraljevske ovlasti osigurala bi ravnopravnost između žena i muškaraca te se pobrinula da se žene mogu posvetiti majčinstvu bez straha za radno mjesto i radne uvjete.  A da mora birati između ljubavi i karijere, definitivno bi odabrala ljubav, jer je to glavna emocija koja ju vodi kroz život i motivira za napredak u svakom smislu. Ova prekrasna studentica ekonomije govori engleski, njemački i španjolski, te obožava modu i fotografiju.

Domaćin izbora dosadašnjih godina je bio predivan grad Rovinj, koji nosi krunu Mediterana i šampiona hrvatskog turizma te se održavao uz izravni prijenos HRT-a iz Rovinja. Ove godine, radi pandemije koronavirusa, izbor je održan u nešto drugačijem obliku, uz pomoć tehnologije. Članovi žirija ipak su imali priliku uživo upoznati finalistice na pripremama u Rovinju.

Završne pripreme su održane krajem godine u hotelu Westin u Zagrebu, a članovi žirija ostatak svog posla odradili su putem video glasanja. Sve kandidatkinje su se predstavile u kupaćim kostimima i u svečanim i zavodljivim haljinama svjetskih modnih kuća Sherri Hill, Alyce Paris, Primavera i cipelama Hegel. Kako bi članovi žirija donijeli svoje finalne odluke, sve natjecateljice su snimile video odgovore na pitanja članova žirija.

U ime grada domaćina – Rovinja, pitanje je postavila direktorica TZ  Odeta Sapač:

„Kojim riječima biste uvjerili potencijalne turiste da je odmor u Hrvatskoj siguran usprkos pandemiji COVID-19?“.

Vlasnika Kanaana Zvonka Popovića zanimalo je: „Da li bi nešto na sebi promijenili estetskim zahvatom i ako da što i zašto?“.

Vlasnik Iločkih Podruma Juraj Mihaljević postavio je pitanje: „Što biste, da uistinu imate kraljevske ovlasti, promijenili da nam društvo i životi budu bolji?“

Vlasnica poliklinike Sara, mr. dr. sc. Sandra Kovačević, stavila je pred djevojke težak izazov: „Da moraš birati između ljubavi i karijere, a ne možeš imati oboje zbog spleta okolnosti, za što bi se odlučila?

Potpredsjednika saborskog odbora za sport i mladež i saborskog zastupnika Veljka Kajtazija zanimalo je: „Kako ste Vi osobno doživjeli lockdown i “novo normalno” te imate li neku priču vezano za to koju želite podijeliti s nama?“

Fotografije: Josip Čekada i Bojan Zibar