Severina na naslovnici knjige Maxa Bunkera, tvorca Alana Forda

Detektiv Finzi odlazi u Sjedinjene Države, jer je njegova tajnica osvojila putovanje za dvoje u nagradnoj igri. Po dolasku u New York svjedoči ubojstvu te se vrlo brzo nađe upleten u aferu FBI-a i njujorške mafije. Mafijaški boss ga pošalje u potragu za svojim nećakom Charliejem, koji igra ključnu ulogu u prijenosu vlasti sa stare generacije bossova na novu. Potraga ga nanese u Los Angeles, gdje upoznaje zanosnu blues pjevačicu Sharon…

Sažetak je ovo krimi romana ‘U ime mafije’ Luciana Secchija, poznatijeg pod pseudonimom Max Bunker, strip scenarista, publicista i novinara, tvorca svjetski poznatih talijanskih stripova, od kojih je najpopularniji Alan Ford. Roman je danas ugledao svjetlo dana, a lice s naslovne strane utjelovljuje – Severina.

Tim povodom, Severina je danas, na svoj rođendan, na društvenim mrežama otkrila kako je do suradnje došlo:

– Zvali su iz izdavačke kuće ‘Sandorf’ da bi oni i Max Bunker htjeli da budeš na naslovnici njegovog romana. To je krimić… i da odabereš manekene za detektiva i kriminalca…”

Snimali smo za par dana… Moja ekipa s kojom snimam i novi album… Detektiv sa šeširom je moj tonski snimatelj Domagoj Perišić, a kriminalac koji sjedi je kompozitor i producent Filip Miletić. A kako su samo njih dvojica bili uzbuđeni… A ja san u žutoj vešti na naslovnoj stranici knjige Maxa Bunkera i pucan od ditinje sriće. Hvala Max Bunker, hvala Broj 1, hvala što ste nam uljepšali djetinjstvo, ovo je za mene velika radost i čast… Jer vaše ime je zlatnim slovima urezano u dnevnik mog djetinjstva. Ovo mi je najljepši poklon za rođendan, poslije crteža mog sina.”

Foto: Jelena Balić