Kriminalistička serija “Rasipni sin” na Doma TV-u

Doma TV od ponedjeljka, 1. studenoga donosi uzbudljivu kriminalističku dramsku seriju ‘Rasipni sin’ u kojoj bivši FBI-jev agent posjeduje jedinstvenu sposobnost sagledavanja zločina iz perspektive ubojice.

Malcolm Bright ima dar. Zna kako ubojice razmišljaju i kako funkcioniraju njihovi umovi. Zašto? Njegov je otac Kirurg, zloglasni serijski ubojica koji je usmrtio više od 20 osoba. „Rasipni sin“ govori o kriminalističkom psihologu Brightu koji svojom neobičnom genijalnošću prodire u umove ubojica te tako pomaže njujorškoj policiji rješavati slučajeve. Radi s detektivom Gilom Arroyom, iskusnim policajcem koji je postao Brightov surogat-otac, detektivkom Dani Powell, svojeglavom i izravnom policajkom koju Bright ubrzo zadivljuje svojim radom, Edrisom Tanakom, pomalo ekscentričnom mrtvozornicom i detektivom J. T.-jem Tarmelom, rođenim Njujorčaninom koji se neprestano pita je li i sam Bright psihopat. No Brightov najbolji resurs za rješavanje zločina njegov je otac, neobično dražesni ubojica Martin Whitly, s kim nevoljko mora kontaktirati zbog njegova znanja i stručnosti.

Kako Bright pomaže loviti najopasnije zločince u gradu, bori se i s vlastitim demonima. Usto, ne pomaže mu što njegova majka, bivša članica visokog društva, Jessica Whitly naoko ne može prihvatiti svoj posrnuli status te ima mišljenje o svakom aspektu Brightova života. Na Brightovu sreću, on ima potporu svoje iritantno normalne sestre Ainsley, reporterke koja je slaba na svog brata i sve njegove ekscentričnosti. Na kraju krajeva, Bright nije serijski ubojica – samo je odrastao uz jednoga.

O glumcima

MALCOLM BRIGHT (Tom Payne)

Malcolm Bright sin je ozloglašenog serijskog ubojice Kirurga. Kad je bio dijete, otkrio je Djevojku u kutiji, posljednju žrtvu svog oca, i na kraju je pomogao da se njegov otac stavi u zatvor pozivajući policiju. Unatoč toj izdaji, još uvijek je bio nevjerojatno zaintrigiran očevim intelektom i nastavio ga je posjećivati u azilu sljedećih 12 godina. Nakon što je diplomirao na Sveučilištu Harvard, prekinuo je ove posjete kako bi se mogao usredotočiti na to da postane agent FBI-a i profiler.

GIL ARROYO (Lou Diamond Phillips)

Gil Arroyo je dugogodišnji mentor Malcolma Brighta i bio je policajac koji je uhitio njegovog oca Martina Whitlyja 90-ih kada ga je pokušao ubiti. Otkriveno je da je Martin ubio 23 žene i od tada je bio zatvoren. Unatoč tome, on i Malcolm nastavili su blisku vezu sve dok nije otišao na Sveučilište Harvard i postao agent FBI-a. Od tada su se ponovno povezali i zajedno rade u NYPD-u.

AINSLEY WHITLY (Halston Sage)

Ainsley Whitly je kći najozloglašenijeg serijskog ubojice, Kirurga. Unatoč tome, Ainsley vodi produktivan i normalan život. Diplomirala je na privatnom sveučilištu i napreduje kao novinarka. Budući da je bila tako mlada kad joj je otac uhićen, nikad nije imala vezu s njim, pa je za razliku od svog brata Malcolma koji je ostao traumatiziran kroz razne događaje, Ainsley pošteđena.

DANI POWELL (Aurora Perrineau)

Dani Powell radi na slučaju s JT Tarmelom kada je upoznata s Malcolmom Brightom. JT-u se počinje ne sviđati i Dani je skeptična prema Malcolmovim sposobnostima profiliranja, smatra da je njegov posao čudan jer može vidjeti zločin iz ubojičeva stajališta. Brzo dolazi do spoznaje da je ženu ubio kopija Kirurga.

JT TARMEL (Frank Harts)

JT Tarmel je rođeni i odgojen Njujorčanin, koji je član NYPD jedinice za velike zločine. Tarmel se često pita je li Malcolm Bright i sam psihopat, što je u Prodigal Sonu postalo neka vrsta gega.


(Prodigal Son), 2019., kriminalistička dramska serija

Producenti: Chris Fedak, Sam Sklaver

Glumci:

Tom Payne … Malcolm Bright

Lou Diamond Phillips … Gil Arroyo

Halston Sage … Ainsley Whitly

Aurora Perrineau …Dani Powell

Frank Harts … JT Tarmel