Spotovi u Noćnom glazbenom programu HTV-a

Nakon nekoliko mjeseci stanke spotovi su se vratili u Noćni glazbeni program HTV-a.

Stanka u emitiranju uslijedila je nakon povlačenja spotova jednog broja diskografskih kuća članica Hrvatske diskografske udruge, točnije nakon zabrane dostave spotova Unisonu – Hrvatskom glazbenom savezu od početka rujna u svrhu emitiranja u Noćnom glazbenom programu.

Svi ostali diskografi, njih preko stotinu, dostavilo je UNISON-u svoje spotove te se tako stvorila baza od preko pet stotina aktualnih video brojeva koji se ponovo emitiraju na 2. programu HTV-a. Baza spotova se svakodnevno nadopunjuje novim brojevima, a spotovi će se, kao i prije stanke, emitirati od ponedjeljka do nedjelje u noćnim terminima 2. programa Hrvatske televizije.

Unison – Hrvatski glazbeni savez primjenjivat će tijekom svih sedam dana emitiranja načelo jednake zastupljenosti svih izvođača i diskografa koje je primjenjivalo i prije stanke te će voditi računa o jednakoj zastupljenosti rocka, popa, zabavne, klasične, jazz, etno, tradicionalne, alternativne, elektronske, hip-hop i ostale glazbe.

Nakon puno truda i rada stvorila se odlična baza nezavisnih izvođača i diskografa koji su spremno poslali svoje spotove nastale unazad nekoliko godina.

“Ovaj proces rada kroz koji smo prošli dok smo pripremali spotove, svakako je pokazao jačinu i snagu nezavisne scene u Hrvatskoj što nam je kao glazbenoj udruzi koja se bavi promicanjem rada autora i izvođača iznimno drago. Ponosni smo na sve aktere nezavisne glazbene scene znajući koliko je truda potrebno da se snimi glazbeni broj, zatim spot te da se plasira na tržište isključivo u vlastitoj produkciji. Svi zainteresirani diskografi i izvođači pozvani su i dalje poslati svoje video brojeve kako bi ih što prije uvrstili u emitiranje. Za sva pitanja oko specifikacija i/ili podizanja spotova na server budite slobodni obratiti nam se na mail spotovi@unison.hr, javljaju iz UNISON-a.