Dokumentarna serija “Osjećaji” Roberta Knjaza

Gledatelji Hrvatske televizije uskoro će moći uživati u novoj dokumentarnoj seriji autora Roberta Knjaza. U šest nastavaka serija “Osjećaji” bavit će se našim svakodnevnim životnim suputnicima: srećom, tugom, ljubavi, mržnjom, strahom i ljutnjom.

Bilo virtualno, bilo fizički ekipa dokumentarne serije posjećuje različite zemlje kako bi otkrili kako emocije oblikuju različite kulture. Osjećaje raskrinkavaju domaći i svjetski stručnjaci, među njima i profesor za plakanje iz Japana, kao i Etiopljanin – svjetski rekorder u najdužem smijanju.

Otkrit ćemo zašto ljubav iskazujemo sočnim poljupcima, a ljutnju sočnim psovkama. Saznat ćemo koja je razlika između depresije i tuge te kako izgledaju najveseliji svjetski pogrebi, također saznat ćemo i kako izgleda sretni životni stil Skandinavaca te zašto internet najsretnijim čovjekom na svijetu proglašava – Hrvata.

Upoznat ćemo čovjeka koji ne osjeća baš nikakav strah te sa stanovnicima Ruande koji, nakon genocida, ne osjećaju nikakvu mržnju.

U prvoj epizodi koja je na rasporedu u nedjelju 16. siječnja u 20:45 sati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1), saznat ćemo ima li života bez straha te kako u nama nastaje ova najjača ljudska emocija. Otkrivamo koji strah paralizira čak tri milijuna Japanaca. Razgovaramo s jedinim čovjekom na svijetu koji ne osjeća baš nikakav strah. Istražujemo može li strah čovjeka pretvoriti u Hulka te kako žive ljudi s neugodnim fobijama. O kaskaderima, paucima i zebrinom poučku gledajte u prvoj epizodi „Osjećaja“.

„Upoznajući osjećaje, upoznajte sami sebe i naučite upravljati svojim emocijama.
O, čemeru! O, tugo! Nećete još dugo! Mlado i staro plače od sreće, nek’ bujica osjećaja s HRT-a poteče“ – poručuje ekipa „Osjećaja“.

Produkcija: Sirovina i sinovi d.o.o., autor Robert Knjaz, urednik Tomislav Mršić.