Novi triler islandske autorice kriminalističkih romana

Nakon DNK i Vrtloga, nagrađivana islandska autorica kriminalističkih romana Yrsa Sigurðardóttir donosi Oprost, treći roman u serijalu Kuća za djecu. Ovaj izvrstan triler propituje problem vršnjačkog nasilja, a posvećuje se temama samoubojstva, društvene izolacije i psihološkog savjetovanja.

Tinejdžerica je brutalno pretučena, a maskirani je ubojica odvukao njezino tijelo u noć. Snimke na kojima moli za oprost poslane su svim njezinim prijateljima na Snapchat. Kada je njezino tijelo konačno pronađeno, ispod njega izviruje bijeli papir s ucrtanim brojem 2.

A zatim i tinejdžera snađe ista sudbina. No pored njegova tijela pronađen je bijeli papir s označenim brojem 3.

Huldar i njegova šefica Erla moraju zaboraviti na dosadašnje nesuglasice i usredotočiti se na pronalaženje nemilosrdnog ubojice, ali i moguće neotkrivene žrtve – jer što je s brojem 1?

U slučaj je uključena i Freyja, dječja psihologinja, koja posumnja na okrutno vršnjačko nasilje.

Ako ništa drugo, njih troje slažu se u jednome: istina je sve samo ne jednostavna, a ubojica još nije dovršio svoju jezivu misiju.

RECENZIJE

»Jezivo i napeto… Priča o tamnoj strani školskog života i društvenih mreža.« Heat

»Poziv na borbu za one najosjetljivije.« Morgunblaðið

»Izvanredno! Roman koji zavređuje široku publiku.« Publishers Weekly

O AUTORICI

Yrsa Sigurðardóttir (1963.) nagrađivana je islandska autorica kriminalističkih romana. Od 2005. do danas objavila je nekoliko samostalnih trilera i serijala, a knjige su joj prevedene na više od trideset jezika. Uz DNK i Vrtlog, Oprost je treći roman u njezinu fantastičnom serijalu Kuća za djecu.

Prijevod: Vanja Veršić, cijena: 129,00 kn