HOROSKOP ZA UTORAK, 14. LIPNJA Pun Mjesec u Strijelcu

Danas imamo pun Mjesec u 13.51 i to na 24. stupnja Strijelca/ Blizanca.

Svaki nas mjesec pun Mjesec dovodi do vremena osvjetljenja. Ovo je vrijeme slavlja i svjesnosti jer dolazimo do vrhunca ciklusa koji je započeo prije šest mjeseci i kraćeg ciklusa koji je započeo prije dva tjedna.

Blizanci i Strijelac govore o onome što mislimo i o čemu razmišljamo, za razliku od onoga što uistinu znamo. Ovi polarni znakovi govore o učenju i uzimanju puno diskretnih podataka nasuprot makroskopskoj potrazi za smislom života.

Sunce je u Blizancima od 21. svibnja. Blizanci su naš promjenjivi zračni znak. Njegov imperativ je nezasitna radoznalost, ne može se zasititi, dok je Strijelac širok pogled na svijet. Detalji nisu toliko važni. Strast je.

Postoji stara izreka o nekome tko “ne može vidjeti šumu od drveća”, kao da je previše zarobljen u podacima da bi vidio što to znači. Ovo je uobičajena dilema u našim životima zasićenim društvenim medijima. Ali postoji još jedna stara izreka da je “vrag u detaljima”. Nema drveća, nema šume. Zdravo drveće, zdrava šuma. Prvo nam je potrebno vješto odabrano i detaljno znanje da bismo došli do legitimnog značenja. Inače, naši široki zaključci mogu postati fantastični, varljivi ili dogmatski, što je sve potencijalno loše strane za um Strijelca.

U svjetlu ovog punog Mjeseca mogli bismo obratiti pažnju na to kakve informacije neprestano tražimo i kakva uvjerenja formuliramo na temelju svih tih podataka. Dobar je trenutak da iznesemo neka alternativna gledišta. Što je zapravo istina? Strijelac može misliti da zna, ali Blizanci ostaju znatiželjni.

Kako će ovaj pun Mjesec biti u napetom aspektu s Neptunom može doći do objavljivanja nepristranih informacija, skandaloznih izjava, a bit će i puno lažnih informacija. Stoga je potrebno provjeravati informacije prije nego što na njih reagiramo, širimo ih i, štoviše, na temelju njih donosimo odluke.

Međutim, kada se sve uzme u obzir, ovo je prilično konstruktivan pun Mjesec. Otkriva prijevare, mane, nedostatke, prepreke u poslu i probleme u odnosima. Njihovi razlozi mogu biti u prethodnim nedostacima ili propustima, ali i u pokušaju dovođenja u zabludu. Ali ono što je važno jest da ovo vrijeme pomaže da se situacija sagleda šire i realnije. Zbrke, nedosljednosti, visoka očekivanja bit će prepoznati i identificirati, ako ne sve, ali mnoge, one glavne. Ovo je vrijeme važnih transformativnih uvida i razočaranja. U nekim situacijama ovi dani mogu biti prekretnica kada trebate promijeniti planove i strategije ili dovršiti projekt za koji se pokazalo da je zastario.

Prazan hod Mjeseca imamo od utorka, 14. lipnja od 16.57 do srijede, 15. lipnja u 00.13.

Posjetite moju web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com