Dan posvećen eteričnim uljima

Ljubitelji eteričnih ulja diljem svijeta 11. srpnja obilježavaju Međunarodni dan eteričnih ulja – dan posvećen eteričnim uljima i njihovom utjecaju na naše blagostanje.

Ove godine Young Living, proizvođač eteričnih ulja, taj dan posvećuje svojoj prvoj farmi lavande i destileriji lavande St. Maries u Utahu. Farma lavande stara 30 godina bavi se poljoprivredom, destilacijom  i botaničkim istraživanjima. Young Living želi iskoristiti ovaj dan kako bi ukazali na prirodne dobrobiti eteričnih ulja – od prirodno dobivenih proizvoda do osvježavajućih mirisa za dom i za umove, ili jednostavno za uživanje. Young Living također potiče ljude da zamijene proizvode za kućanstvo i njegu prirodnim alternativama.

Eterična ulja su poznata i po upotrebi u dodacima prehrani koje koristimo za održavanje zdravlja. Prvenstveno ekstrahirana pažljivom destilacijom vodenom parom, ali i hladnim prešanjem, najčišća eterična ulja najmoćniji su dio biljaka iz kojih su ekstrahirana. Ona su čista esencija prirode.

Young Living preporučuje  omiljene proizvode kako biste proslavili ovaj poseban dan.

Pronađite svoje sretno mjesto uz čudesno ulje lavande dobiveno destilacijom cvjetnih vrhova vodenom parom. Ova grmolika biljka smiruje um, tijelo i dušu. Ovo “plavo zlato”, koristilo se u drevnim rimskim ritualima kupanja. Vjeruje se da pomaže dobrom snu. Poznat kao otac moderne aromaterapije, René-Maurice Gattefossé, francuski kemičar s početka 20. stoljeća, navodno je otkrio umirujuće i osvježavajuće učinke lavande kada je čudesno ulje pomoglo u liječenju opeklina.

Garyjevo svjetlo, nazvano po osnivaču Young Livinga Garyju Youngu, formulirano je kako bi nas nadahnulo. Mary, Garyjeva supruga, objasnila je da je često razmišljala o novim mješavinama temeljenim na formulama koje je Gary radio, te je iznoseći svoje dojmove često doprinosila novom kutu gledanja.

Neka od ulja imaju bogatu povijest upotrebe, a druga su relativno nova, ali ova kombinacija ulja ima fascinantan niz različitih sastojaka koji podržavaju tijelo, um i dušu. Topli mirisi cimeta i cistusa, bogatstvo smirne i limunske trave te razbuđujuće note tamjana, dorado azula, eukaliptusa radiate i izopa potiču harmoniju, te imaju anti age djelovanje.

Inspirirani osnivačem brenda D. Garyjem Youngom, u Young Livingu sastavili su paket omiljenih proizvoda s eteričnim uljima kako bi proslavili rođendanski mjesec. Od mješavine Valor® do umirujućeg mirisa bijele anđelike, harmonične i zamamne kombinacije čak 10 čudesnih ulja Joy, ova će kolekcija ispuniti vaše dane nadahnućem i motivacijom.

Prije upotrebe eteričnih ulja saznajte više o njihovim svojstvima i djelovanju od fitoaromaterapeuta.