Mars u Blizancima do 25. ožujka, na što trebate pripaziti

Retrogradni Mars je vrijeme kada uobičajena pravila borbe možda neće vrijediti. Borci mogu igrati prljavo ili potpuno odustati, uopće se ne boriti. To može biti i metaforički i doslovno. Posebno ćemo to vidjeti kada bude Svjetsko nogometno prvenstvo, kaže astrologinja Dunja Fućak koja od zaljubljenika u astrologiju dobiva brojne upite o neobično dugom razdoblju Marsa u Blizancima koje je počelo 20. kolovoza i traje sve do 25. ožujka, a pogotovo ih zanima na što treba pripaziti kad Crveni planet bude retrogradan, od 30. listopada 2022. do 12. siječnja 2023.

Utjecaj na Ovnove i Škorpione

Zodijački znakovi kojima vlada Mars, Ovan i Škorpion, najosjetljiviji su na retrogradni Mars i najosjetljiviji na tranzite Marsa općenito. Ovnovi bi mogli primijetiti da se tijekom tog razdoblja posebno u poslu, umrežavanju ili u vezi s kolegama događa da jednostavno ne mogu naći zajednički jezik s drugima. Jednostavno drugi ih neće čuti ili neće željeti slušati. Što se tiče Škorpiona mogli bi imati problema s financijama i frustracijom jer se planovi neće ostvarivati kako su zamislili. 

Koje su vaše mogućnosti za vrijeme retrogradnog Marsa u Blizancima? Važno je uvidjeti kako trošimo svoju energiju. Ako niste sigurni vezano uz neki projekt ili ideju, pričekajte dok Mars ne krene direktno. Ako se osjećate iscrpljeno, iskoristite vrijeme za odmor i brigu o sebi. Možete iskoristiti nedostatak energije i oklijevanje kao vrijeme za rad na sebi i brigu o sebi.

Vjerojatno će nas završetak tog razdoblja, krajem ožujka 2023. godine, potaknuti da se ponovno aktiviramo, stoga iskoristite vrijeme zastoja za sebe. Iskoristite ovu krizu najbolje što možete.

Imajte na umu da ovo može biti frustrirajuće vrijeme za svih, stoga uvijek budite ljubazni. Nemojte svoje frustracije iskaljivati na drugima. 

“Mislim da će to većini biti teško, što je tipično za retrogradni Mars. To je kao da poklopljeni lonac predugo stoji na štednjaku. Loše stvari se počnu događati, osim ako ne preuzmete kontrolu nad svojim životom”, kaže astrologinja Fućak. 

Kao i uvijek, Mars treba izlaz. Razmislite o tome jer najbolje ćete proći ako pronađete način kako izraziti tu  energiju (trčanje, hodanje, …). Za ovaj položaj Marsa najbitnije je da se kreće i da ima zraka.

Vrijeme za učenje

Marsova natjecateljska strana može vas dovesti u iskušenje da se borite riječima, raspravljate na internetu ili svađate sa susjedima. No tijekom ovog razdoblja možete dobiti vrijedne informacije ako se opustite i slušate, pratite što se događa oko vas. Ovo je izvrsno vrijeme za proučavanje, učenje i istraživanje novih ideja. Pažljivo birajte riječi jer oštre riječi mogu povrijediti drugu osobu. 

Što se tiče zdravlja naglasak je na živčanom sustavu i napetosti. Upale mogu biti na prstima, rukama, ramenima, a najslabiji organi su pluća i bronhiji. Također tijekom ovog položaja Marsa ljudi mogu biti skloniji anksioznosti, dodaje Fućak, koja vodi popularan online tečaj astrologije za apsolutne početnike, koji tako imaju priliku učeći osnove astrologije saznati svoj horoskop, te naučiti analizirati svoju i natalne karte drugih osoba koje su im važne. Tečaj je pogodan i za one koji ništa ne znaju o astrologiji, počinje u srijedu, 21. rujna 2022. i održava se jednom tjedno, srijedom, od 19 sati. Online predavanja traju oko sat i pol, a učenje lekcija je jednostavno i zanimljivo.