HOROSKOP ZA SUBOTU, 29. LISTOPADA Merkur u Škorpionu

U popodnevnim satima Mjesec izlazi iz Strijelca i ulazi u Jarca. Vaše emocije postaju usklađene s praktičnim razmatranjima i usamljenim ambicijama. Dok Mjesec prolazi kroz Jarca, prevladavajuće raspoloženje je oprezno, odlučno i razborito. Jarac je kardinalni zemljani znak, kojim vlada Saturn, a predstavljen je samotnim planinskim jarcem. Ovo je razuman znak vrijednog rada koji nas drži usredotočenim na osobne ambicije, zrele napore i naporan rad.

U večernjim satima Merkur ulazi u Škorpiona  nakon što je bio u Vagi od 10. listopada.  Merkur je planet našeg razmišljanja, komunikacije i načina na koji se svakodnevno krećemo svijetom. Dok Merkur prolazi kroz ovaj fiksni vodeni znak, vaše razmišljanje je duboko emocionalno. Spremni ste kopati po intenzivnijim temama za razmatranje. Ovo je vrijeme za istraživanje duboko strastvenih i snažnih tema vezanih uz odnose, novac i moralna pitanja.

Merkur u Škorpionu instinktivno zna da život jednostavno nije fer. Merkur u Škorpionu traži istinu u svemu što je skriveno i prikriveno.

Skloni smo ispitivati, promatrati i fokusirati svoje misli pod tim utjecajem. Traženje motivacije – što je dublje zakopano, to bolje – sada zadovoljava intelektualnu potrebu. Naše misli su duboke. Odbacujemo površne načine komuniciranja u korist dubokih razgovora.

Škorpion je iznimno oštar, dubok i analitičan, ali i intuitivan. Razmišljanje je sklono biti jednosmjerno, fokusirano, pa čak i opsesivno. Merkur u Škorpionu se ne šokira puno, ili barem ostaje pribran čak i ako je iznenađen. Tijekom ovog ciklusa, naš pristup je psihološki kada analiziramo, odlučujemo i proučavamo ili promatramo. Psihički se ne bojimo ići na druga mjesta. Vrlo brzo dolazimo do srži stvari ili do suštine, obično instinktom. Ističe se naša snalažljivost i strategija. Konkurentni smo.

Mogu nas zaintrigirati motivi i tajne ili tabui. Nije lako prihvatiti upute ili nečiju riječ – moramo to sami iskusiti da bismo izvukli zaključke. Ovaj položaj Merkura jedan je od najuvjerljivijih. Izvrsno je vrijeme za istraživanje, rješavanje problema i rad na predosjećajima. Ako smo prepušteni da sami promatramo, dajemo sve od sebe razmišljajući, tražeći skrivene slojeve situacije.

Prazan hod Mjeseca imamo od 15.09 do 15.21 nakon čega će Mjesec ući u Jarca.

Posjetite moju web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com