Festival čokolade u Opatiji

Najslađi opatijski vikend i ove će godine Opatiju pretvoriti u čokoladno carstvo, a zanimljive čokoladne kreacije osmislili su vrsni slastičari i chefovi Liburnia Hotels & Villas u čijim okusima će se moći uživati sve do 25. studenoga 2022.

Jedna od najpoznatijih opatijskih kavana, Café Imperial, nudi niz čokoladnih slastica, nekoliko vrsta aromatiziranih toplih čokolada, čokoladne koktele, a ono što svakako morate probati je ‘choco tacos’ koji će vas oduševiti. Izvrstan je i burrito s trganom svinjetinom i glaziranom tamnom čokoladom, a preporučamo i choco tagliatelle s raguom od šumskog voća i badema. Svoje slatko uživanje začinite i fotografiranjem uz čokoladni ‘insta kutak’, a u večernjim satima u petak 11. studenoga očekuje vas sljubljivanje vina i čokoladnih slastica u suradnji s vinarijom Enosophia.

Subotnje i nedjeljno prijepodne rezervirano je za čokoladno izdanje popularnih ‘Obiteljskih jutra u Imperialu’ od 10 do 13 sati tijekom kojih će najmlađi uživati u druženju s maskotom Liri uz mirise raznih čokoladnih kreacija, a od petka do nedjelje od 15 do 18 sati na terasi vas očekuje i glazbeni program uživo.

Café Strauss svoju je ponudu nedavno obogatio ponudom fantastičnih bruncheva, a ovogodišnja čokoladna ponuda ponovno donosi burger s potpisom – Burg O’Choco s trganim junećim obrazima glaziranim čokoladom i espressom. Ako ste ipak dan odlučili započeti zdravim obrokom svakako kušajte domaću čokoladnu granolu s maslacem od kikirikija. U subotu 12.11. očekuje vas glazbeni program uživo od 15 do 18 sati.

Ove posebne ponude mogu se kušati i nakon Festivala čokolade, sve do 25.11., a svakako treba kušati i chocos – čokoladni brownie s čipsom od kokosa te koktele Choco Martini i Chocolatini.

Jedinstveno čokoladno fine dining iskustvo očekuje vas u restoranu Cubo u hotelu Ambasador. ‘Choco Fantasy’ meni donosi avangardne okuse prožete čokoladom i u predivnom ambijentu stvara uspomene kojih ćete se još dugo sjećati.