HOROSKOP ZA ČETVRTAK, 29. PROSINCA Što činiti za vrijeme retrogradnog Merkura

U jutarnjim satima Merkur kreće retrogradno. Vjerojatno ste tijekom proteklih dana primijetili simptome njegovog usporavanja. Retrogradni Merkur jedna je od onih stvari o kojima čujete od svojih prijatelja, čitate na portalima te na društvenim mrežama. Popularna astrologija voli koristiti retrogradni Merkur kao žrtvenog jarca za sve vrste problema, kvarova, poteškoća i kašnjenja. Istina je da su te poteškoće često dio ciklusa retrogradnog Merkura, ali nisu neizbježne. Kako budete učili raditi s tim ciklusima, uvidjet ćete da, uz pravilno planiranje, dar postignuća može jednako dobro biti rezultat ovog vremena.

Kada je planet retrogradan, to ne znači da planet mijenja svoj smjer. To znači da iz naše perspektive na Zemlji izgleda kao da se planet kreće unatrag. To je stvar perspektive, a ne stvarnosti. Kada izgleda da se planet kreće unatrag, naše iskustvo koje planet predstavlja ponaša se drugačije od uobičajenog.

Merkur predstavlja razmišljanje, komunikaciju, vrijeme, rasporede i projekte. Kad je Merkur retrogradan, komunikacija može biti poremećena, možda ćete biti pogrešno shvaćeni i može doći do kašnjenja i zastoja u projektima. Ako to predvidite i pripremite se za ove probleme, možete dobiti veliku vrijednost od vremena retrogradnog Merkura.

Retrogradni Merkur nudi vrijeme da se nadoknadi sve što je ostalo nedovršeno od posljednjeg retrogradnog Merkura (9. rujna – 2. listopada). Ovo je moćna prilika za usporavanje, pregled, ponovnu provjeru, preispitivanje i ponovno pregledavanje onoga što se sada može dovršiti.

Ovo nije vrijeme za pokretanje novih projekata ili komunikacija, već za čišćenje neučinjenog iz prošlosti. Dok je Merkur retrogradan, možda ćete otkriti da vaša intuicija funkcionira više od vašeg intelekta.

Retrogradni Merkur je uobičajena pojava koja se javlja tri do četiri puta godišnje. Ovo je prvi retrogradni Merkur u 2023. godini i završit će 18. siječnja. Drugi retrogradni Merkur 2023. godine događa se između 21. travnja i 14. svibnja, sljedeći između 23. kolovoza i 15. rujna, a posljednji između 13. prosinca i 1. siječnja 2024. godine.

U kasnim večernjim satima Mjesec u Ovnu doseže fazu kvadrata prve četvrtine ovog Mjesečevog ciklusa. Ciklus je započeo na Mladi Mjesec u Jarcu prošlog tjedna (23. prosinca). Ono što se danas aktivira povezano je s metaforičkim sjemenom koje ste posijali za tog mladog Mjeseca. Faza prvr četvrti uvijek nešto traži od nas. Razmotrite korake potrebne za postizanje cilja koji ste planirali na mladi Mjesec. Ono što danas radite pomaknut će vas prema tom cilju ili od njega. Vjerojatno će biti predstavljen niz različitih mogućnosti. Malo je vjerojatno da će vas spor i stabilan pristup dovesti tamo gdje želite. Potrebna akcija će poduzeti jasnu asertivnu akciju.

Prazan hod Mjeseca imamo od 7.20 do 11.35 nakon čega će Mjesec ući u Ovna.

Posjetite moju web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com