Želite li isprobati plogging?

Dosta vam je trake za trčanje ili vježbanja u lokalnoj teretani? Nemate volje opet početi vježbati? Želite isprobati nešto novo? Želite biti u formi, a istodobno očuvati planet? A da iskušate plogging poput ovih mladih dama?

Plogging je sport koji je nastao u Švedskoj, a uključuje spoj skupljanja smeća i trčanja. Ljubitelji trčanja u Švedskoj, kojima je bilo dosta smeća u parkovima i na stazama za trčanje, izmislili su ovaj zeleni sport, čiji je naziv spoj švedske riječi ‘plockaupp’, što znači pokupiti, te riječi ‘jogging’. Koncept ovog sporta uključuje praktično iskorištavanje tjednog odlaska na trčanje na način da trkači usput pokupe smeće na koje naiđu, a plogging kao vježba koja uključuje saginjanje, čučnjeve te istezanje nudi varijacije u pokretima tijela.

Göteborg, koji se nalazi na zapadnoj obali države, održivi je grad popularan među ljubiteljima plogginga zbog toga što se ondje svaki tjedan održavaju aktivnosti vezane za plogging. Ovaj grad važna je luka, poznata po kanalima nalik na one u Nizozemskoj, te zelenim avenijama, koje su pune popularnih kafića i butika, a putnici mogu otkriti kulturu i povijest ovog grada na obilasku Göteborga biciklom. Također se preporučuje posjet nagrađivanom Botaničkom vrtu u Göteborgu, koji sadrži 16.000 različitih vrsta biljaka.

Ako se odlučite na plogging i putovanje, boraviti možete u Upper House, koji putnicima nudi luksuzne sobe u jednom od najboljih dijelova ovog grada. Nakon jutarnje vježbe koja će vam donijeti dozu endorfina, možete maksimalno iskoristiti lokaciju ovog objekta te istražiti obližnji Muzej umjetnosti u Göteborgu te zabavni park Liseberg. Ovaj uređeni hotel nalazi se u neboderima GothiaTowers te nudi besplatan ulaz u spa centar s pogledom na grad, pa se gosti mogu počastiti impresivnim pogledom na grad dok nakon vježbanja plivaju u bazenu sa staklenim dnom.