HOROSKOP ZA PONEDJELJAK, 20. OŽUJKA Sretan rođendan dragi Ovnovi

Ovaj tjedan događaju se tri planetarne promjene. Prvi je proljetni ekvinocij kada Sunce prelazi ekvator stvarajući jednak dan i noć. To znači da će Sunce biti u Ovnu četiri tjedna. Druga promjena je da će Pluton prijeći u Vodenjaka na tri mjeseca. (Pluton je posljednji put bio u Vodenjaku 1778.-1798.) Pluton se vraća u Vodenjaka 2024. i ostaje do 2044. I konačno, nakon što je bio u Blizancima sedam mjeseci, ovaj tjedan Mars prelazi u Raka. (Uobičajeno, Mars je u jednom znaku samo šest tjedana, jednom svake dvije godine.) Osjetit ćemo to! Naravno, promjene se uvijek događaju, ali neke su stvari uočljivije od drugih.

Večeras u 22.24 Sunce će ući u Ovna gdje će boraviti do 20. travnja. Ovo je početak potpuno novog ciklusa. Ovan je pionir, hrabro započinje i s guštom ide naprijed kako bi iskrčio vlastiti put. To je primarni instinkt, kreće se impulzivno i s povjerenjem, poput  bebe i ne sumnja u svoje pravo da zauzme prostor.

Ovo je savršeno doba godine za početak kreativnog projekta ili pokretanje nečeg novog, poput rađanja prirode koja počinje nicati, tako se i mi možemo otresti ledene rose i ponovno rođeni izaći u svjetlost.

Arhetip Ovna je onaj kojeg biste željeli imati uz sebe u vrijeme krize, jer on je superheroj. Djeluj prvo, misli kasnije; vodi s impulzivnim unutarnjim znanjem. Tijekom njegove sezone možemo se ohrabriti i krenuti glavom naprijed u nešto što će zaokupiti našu pozornost. Možda nam ponestane snage ili se možda ukorijenimo u to u sezoni Bika, što god da duh Ovna kaže, samo naprijed.

Prvi od trostruke Vatre (još imamo Lava i Strijelca), Ovan ima energiju za sagorijevanje. Poput iskre šibice, to je toplina Sunca koje daje život (zapravo tamo gdje je uzvišeno), i lomača za alkemiju hrane i čišćenje zemlje. Ako postoji nešto što Ovan ima, onda je to životna snaga koja teče njegovim venama.

Sezona Ovna je vrijeme da se riješimo ustajalog, da osjetimo kako nam krv pumpa i znamo da smo živi. To je poziv na akciju i hrabrost. Pogledati svoje strahove u oči i reći: ne hvala. Vodite se srcem i intuicijom, ovladajte svojim impulsima i spontanim željama.

Kao prvi kardinalni znak (dolazi na početku sezone), on je vođa, svojeglav i odlučan. Velik je i glavni, Ovan zna što hoće i želi to jučer. Kao mladalačka energija, kardinalni vatreni Ovan donosi promjene velikom brzinom.

Planet ratnika kojim vlada Mars ovdje nalazi svoj najeksplozivniji dom. Dok je u Škorpionu to snajper, ovdje je to bomba. Mars je naš sveti bijes, naš ego, naša vitalnost, potreban nam je da bismo poduzeli akciju i probili se u svijetu.

Provjerite gdje su Ovan i Mars u vašoj natalnoj karti te u kojim područjima vašeg života možete hrabro krčiti put naprijed ove sezone.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Posjetite moju web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com