Vježbanje joge godi i psima

Pronaći alternativu vježbanju u lokalnoj teretani, izazov je mnogima za vrijeme godišnjeg odmora. Nude se razne mogućnosti, a neka od neuobičajenih iskustava mogu vam biti nadahnuće za sljedeće putovanje.

Zaboravite na ‘vinyasa’ i ‘ashtanga’ jogu, zašto ne biste isprobali jogu s psima? Za to čak ne morate do Novog Zelanda, možete početi trenirati već kod kuće sa svojim ljubimcem.

Stanovnici Aucklanda oduvijek su bili posebno posvećeni psima, s aktivnostima od tržnice za pse do sushija za pse i psećih modnih događanja, pa stoga nije nikakvo čudo da joga s psima potječe upravo odavde.

Posjetitelji mogu vježbati jogu sa svojim psima, što će navodno donijeti pozitivne pogodnosti ne samo za njihov um, tijelo i dušu, već će goditi i njihovim ljubimcima. Vlasnici i njihovi ljubimci skupa će isprobati poze tradicionalne ‘hatha’ joge kako bi se dodatno povezali, a u određenim će pozama sudionici koristiti psiće kao zamjenu za uteg.

Kad izađete iz studija, čeka vas Auckland, koji je okružen prašumama, termalnim izvorima i rezervatima s divljim životinjama, pa je savršeno odredište za sve koji traže aktivan odmor na kojem mogu stvoriti nezaboravne uspomene. Zaljubljenici u adrenalin u potrazi za uzbuđenjem trebali bi odabrati, Zipline na otoku Waiheke i obilazak šume, koji će im omogućiti da se vinu u zrak te polete nad krošnjama drveća koje ondje stoji već stoljećima.

Objekt FERNZ Motel &ApartmentsBirkenhead nalazi se u zelenom predgrađu Birkenheadu, u četvrti North Shore u Aucklandu, te nudi uređene apartmane s predivnim pogledom. Hotel je smješten u šarmantnoj četvrti te je okružen divnim kafićima i restoranima pa gosti nakon zabavne joge s psima mogu popiti smoothie ili kavu.

Za putnike koji se žele vinuti u nebesa, tu je zračna joga, koja će im zasigurno podići raspoloženje. Zračna joga uključuje mekane i rastezljive svilene mreže, koje se dižu u zrak te pružaju podršku sudionicima za raznolike poze, a omogućava im da se još dublje istegnu prilikom zauzimanja određene poze, što pomaže s jačanjem trupa i snage.

Za 37% putnika iz Hrvatske koji u 2023. žele nekakvo duhovno putovanje, kao što su putovanje s jogom i meditacijom, tu je Canggu, odredište na južnoj obali indonezijskog otoka Balija popularno po slikovitim plažama, surfanju i jogi. Posjetitelji ondje mogu prigrliti zdrav način života te istražiti mnoge barove sa sokovima i studije za jogu, u kojima se za zdrav um, tijelo i duh preporučuje zračna joga. Za putnike koji žele isprobati neku novu aktivnost te su ujedno ljubitelji velikih brzina, tu je rafting po brzacima rijeke Ayung na Baliju s vodičem, koji vam nudi uzbudljivu pustolovinu kroz dolinu s bogatom džunglom.

The Udara Bali Yoga Detox& Spa luksuzni je hotel samo za odrasle, smješten usred rižinih polja te okružen drevnim hramovima, a od plaže Seseh udaljen je kratkom šetnjom. Ovaj čarobni smještaj prioritizira zdravlje i wellness te nudi ljekovite zvučne kupke, hidromasažne kade i masaže te predivan studio ‘shala’ na otvorenom i s pogledom na ocean, gdje gosti mogu sudjelovati u meditaciji te satovima zračne joge kako bi usavršili svoje poze.