Stefan Milenković i dr. Nele Karajlić spajaju klasiku i rock

Rock el Classico multimedijalni je spektakl dvojice eminentnih umjetnika s velikim međunarodnim iskustvom koji će održati veliki open air koncert 17. lipnja u zagrebačkom Hala parku na Heinzovoj. To je novi koncept spajanja rock glazbe s klasičnim djelima na do sada neviđen način, a čine ga dr. Nele Karajlić i Stefan Milenković.

Iskustvo spajanja klasičnih djela s rock glazbom u kojem sudjeluje rock sastav (bubanj, bas gitara, gitara i klavijature) s jedne strane i gudački oktet s druge strane, te autori koji “sukobljavaju” rock pjesme s određenim djelima iz glazbene povijesti, i djela Pachelbela, Beethovena, Čajkovskog, Mozarta, Šostakoviča, Vivaldija, Rimskog Korsakova…, ono je što očekuje gledatelje.

Osnovni motiv za organiziranje zajedničkih kоncerata Stefana Milenkоvića i dr. Neleta Кarajlića je kreiranje djela kоja će širom svijeta promovirati kulturu ovih prostora tako da ovo nije samo glazbeni koncert, već i vizualno-scenski spektakl koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

„Uživam u eksperimentima. Spojevima nespojivog. Cijeli moj život bio je eksperiment. I Zabranjeno pušenje, i Top lista nadrealista, i No smoking orchestra. Zašto ne sa Stefanom? Znam ga iz onoga vremena kada je violina bila veća od njega. I tad je bio majstor! Osjećam da smo na početku velike avanture“ – dr. Nele Karajlić

“Izazov mi je uvijek bio vodilja u karijeri i težim stvarima koje me stimuliraju, koje mi omogućavaju da rastem i da se razvijam kao osoba i kao umjetnik. Neletova karijera i pristup ne samo glazbi već i kreativnom procesu općenito: način razmišljanja o sceni, energiji i dramaturgiji me je uvijek inspirirao. U našim dosadašnjim kreativnim križanjima smo već razvili mnoge ideje koje me oduševljavaju potencijalom. Siguran sam da će publika otići s našeg koncerta s jakim utiskom da su prisustvovali nečemu što je jedinstveno i nezaboravno i da će direktno osjetiti naš iskren entuzijazam i energiju u ovom projektu. Jedva čekam!” – Stefan Milenković