HOROSKOP ZA PETAK, 21. TRAVNJA Kreće retrogradni Merkur

Merkur se okreće retrogradno otprilike svaka 4 mjeseca, dakle 3 puta godišnje po 3 tjedna. Ovo je snažno naglašeno činjenicom da imamo mjesečnu konjunkciju Mjeseca i Merkura samo pola sata prije točnog trenutka prekretnice, a također i Merkur u sekstilu s Marsom.

Mjesec koji igra snažnu ulogu u ovom trenutku može se odnositi na vijesti o važnoj ženskoj ličnosti u svijetu. Posebno od 5. do 15. stupnja Bika (ili suprotni znak Škorpiona) su super osjetljivi jer su važni tijekom cijele godine, za Merkur  i onda za Jupiter, i također za obje ovogodišnje pomrčine Mjeseca

  1. travnja – Merkur ulazi u Bika
  2. travnja – Merkur ulazi u sjenu na 5. stupnju Bika
  3. travnja – postaje retrogradan u 15. stupnju Bika
  4. svibnja – okreće izravno na 5. stupnju Bika

Ovaj slijed će biti posebno značajan za vas ako imate natalne planete ili kutove na ili vrlo blizu 5 do15 stupnjeva Bika, ili suprotnog znaka Škorpiona sve do kraja godine.

Ako imate planete ili kutove u bilo kojem znaku između 5 i 15 stupnjeva, Merkur će prijeći kroz te položaje tri puta, a ne jednom.

Jupiter još uvijek prolazi kroz Ovna, ali ulazi u znak Bika 16. svibnja, i napravit će zaokret za svoju dugu retrogradnu petlju na 15.stupnju Bika (4. rujna) i ponovno će se okrenuti izravno na 5. stupnju Bika (31. prosinca, novogodišnja noć)

Prva ovogodišnja pomrčina Mjeseca pasti će 5. svibnja na 15. stupnju Škorpiona

Druga ovogodišnja pomrčina Mjeseca pasti će 28. listopada na 5. stupnju Bika

Merkur predstavlja razmišljanje, komunikaciju, vrijeme, rasporede i projekte. Kad je Merkur retrogradan, komunikacija može biti poremećena, možda ćete biti pogrešno shvaćeni i može doći do kašnjenja i zastoja u projektima. Ako predvidite i pripremite se za ove probleme, možete dobiti veliku vrijednost od vremena retrogradnog Merkura.

Retrogradni Merkur nudi vrijeme da se nadoknadi sve što je ostalo nedovršeno od posljednjeg retrogradnog Merkura (29. prosinca 2022. – 18. siječnja 2023.). Ovo je moćna prilika za usporavanje, pregled, ponovnu provjeru, preispitivanje i ponovno pregledavanje onoga što se sada može dovršiti.

Rad s retrogradnim Merkurom prilično je jednostavan. Napravite opširan popis svega što ste započeli, a niste dovršili od 18. siječnja.

Ovo nije vrijeme za pokretanje novih projekata ili komunikacija, već za čišćenje neučinjenog iz prošlosti. Dok je Merkur retrogradan, možda ćete otkriti da vaša intuicija funkcionira više od vašeg intelekta.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Posjetite moju web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com