Roman koji sadrži sve sastojke dobrog trilera

Ako ste se zasitili junaka sa streaming servisa, ovoga ljeta pripremite se za nešto posve drugačije. Nakladnička kuća Fraktura donosi triler iz podzemlja Madrida – globalni književni fenomen Crvena kraljica španjolskog autora Juana Gómez-Jurada.

Prvi roman tetralogije koja je zaludila svijet sadržava sve sastojke dobrog trilera, ali i mnogo više. Pomiješajte ritualno ubojstvo, tajni policijski projekt i najčudniji detektivski par koji možete zamisliti – tome dodajte Madrid u noir-ruhu – i dobili ste formulu Crvene kraljice. No faktor x romana, koji će domaća publika upoznati u prijevodu Ivane Jandras-Szekeres, glavna je junakinja, detektivka oštra uma Antonia Scott.

Iako nije policajka, kao jedna od najinteligentnijih ljudi na svijetu, Antonia postaje središnja figura tajnog policijskog projekta „Crvena kraljica“, kojemu je cilj dešifrirati mračne zločinačke umove. Kada se dogodi ritualno ubojstvo dječaka, Antonia i njezin novi partner – suspendirani policijski inspektor, tvrdokorni, ali modno osviješteni homoseksualac Jon Gutiérrez – morat će udružiti snage kako bi vratili sigurnost na ulice Madrida.

Crvena kraljica držat će vas na vrhovima prstiju napetom atmosferom i elementima strave, ali i oduševiti britkim humorom, koji dodaje na jezičnom bogatstvu teksta. Za razliku od većine trilerā, roman Juana Gómez-Jurada, uz poklonike žanra, zadovoljit će ukus najzahtjevnije publike.

U iščekivanju televizijske inačice ovog hit-naslova, koja će biti dostupna na platformi Amazon Prime, maestralni ritam zločina pratite na stranicama romana!

Crvena kraljica, visokonaponski triler Juana Gómez-Jurada, bestseler je koji je zaslužio svakoga od nekoliko milijuna svojih oduševljenih čitatelja.

Antonia Scott je posebna, vrlo posebna. Kći britanskog diplomata i majke Španjolke, ona nije policajka, a ipak, rasplela je na desetke naizgled nerješivih zločina. Premda ne zna rukovati oružjem i nikada nije nosila značku, njezin forenzički um i jedan od najviših ikada izmjerenih kvocijenata inteligencije učinili su je središnjom figurom tajnog policijskog projekta “Crvena kraljica”. No ono što je jednom izgledalo kao poklon postalo je prokletstvo i Antonia sada sjedi u svome madridskom potkrovlju ne želeći se pomaknuti. Sve dok joj na vrata ne pokuca Jon Gutiérrez, četrdesettrogodišnjak i homoseksualac, javno osramoćeni i nedavno suspendirani policijski inspektor iz Bilbaa, kojemu bivši Antonijin šef nudi mogućnost da spasi karijeru – sve što treba jest vratiti Antoniju na posao, i pobrinuti se da u onome što ih čeka preživi.

Za susret najinteligentnije žene svijeta i tvrdokornog policajca skrojenog od nešto drugačijeg materijala bili su potrebni osobit povod i osobit zločinački um koji će ga osmisliti. Kad u strogo čuvanoj vili bez ijedne kapi krvi bude pronađeno tijelo sina predsjednika najveće europske banke, a nedugo potom oteta kći jednog od najbogatijih svjetskih poduzetnika, obje obitelji primit će telefonski poziv i izazov čovjeka koji se predstavlja kao Ezequiel. Sablasno ritualno ubojstvo, čini se, tek je početak još zlokobnije igre, a jedina osoba koja je u stanju prepoznati njezina pravila i razotkriti tajnu zbog koje će svemoćni roditelji žrtvovati vlastitu djecu… jedna je i jedinstvena Antonia Scott. Nikada niste upoznali nikoga poput nje.

Efektnu naslovnicu Crvene kraljice dizajnirao je Ivan Stanišić.


“Jednostavno, ono što Gómez-Jurado radi, najveći je čarobni trik u povijesti trilera.” — ABC

“Najbolji triler godine.” — Sunday Times

“Pršti od energije… odjeci Lisbeth Salander, ali uz dodatni sloj originalnosti…” — Financial Times

“Najbolji europski pisac trilera u ovom trenutku.” — Zenda

“Duboko udahnite prije nego što počnete čitati. Do kraja romana za to više nećete imati vremena.” — Javier Sierra